Hlavní obsah

Jaroslavl odtajnila první hráče pro nový tým v KHL

Jaroslavl

Vedení hokejistů ruského klubu Lokomotiv Jaroslavl zveřejnilo na svých webových stránkách první osmičku hráčů, kteří budou hájit barvy týmu v příští sezóně po návratu do KHL. Zpět do soutěže se klub vrátí po roční odmlce způsobené tragédií, při níž v září při cestě k prvnímu zápasu sezóny v Minsku zahynul celý tým při letecké katastrofě.

Foto: www.khl.ru

Fanoušci v Jaroslavli

Článek

Mezi osmi odtajněnými jmény je mimo jiné obránce se zkušenostmi z NHL Vitalij Višněvskij, který hrál jako kapitán poslední sezónu pod vedením českého kouče Miloše Říhy v Petrohradu a v Lokomotivu již v minulosti působil. Dalšími jsou útočníci Viktor Kozlov (Ufa), který má rovněž bohaté zkušenosti ze zámoří, či lotyšský reprezentant Mikelis Redlihs (Riga).

Po tragické ztrátě prvního týmu, jehož členy byli i Češi Jan Marek, Josef Vašíček a Karel Rachůnek, padaly návrhy, aby tým na počest zemřelých hokejistů pokračoval v sezóně, přičemž každý ze soupeřů se měl podílet na stavbě nového týmu dodáním jednoho hráče.

Nakonec klub v prosinci nastoupil s mužstvem tvořeným především juniory a hráči farmářského mužstva do druhé ruské ligy, do KHL se rozhodl vrátit až od sezóny 2012/13 a při skladbě mužstva bude moct angažovat z každého celku Kontinentální ligy jednoho hráče. Z Chabarovsku by měl takto například přijít český forvard Petr Vrána. V nadcházejícím ročníku má mít klub navíc z rozhodnutí soutěže jistý postup do play off.

Mužstvo má už také svého trenéra, jímž se stal bývalý útočník NHL Tom Rowe. Jeho asistentem byl před necelým měsícem potvrzen Dmitrij Juškjevič.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články