Hlavní obsah

Hokejový útočník Nedorost se stal posilou Donbassu Doněck

Doněck

Český hokejový útočník Václav Nedorost bude hájit dres ukrajinského celku Donbass Doněck, který se nově přihlásil do Kontinentální ligy. Třicetiletý dvojnásobný juniorský mistr světa působil v uplynulé sezóně ve Lvu Poprad, ale po přestěhování klubu do Prahy už jeho dres oblékat nebude.

Článek

"Václav podepsal s vedením klubu roční smlouvu," řekl serveru hokej.cz Nedorostův agent Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services. V novém působišti se Nedorost setká s obráncem Karlem Pilařem, který působil také ve Lvu Poprad.

Nedorost v uplynulé sezóně nasbíral v 37 zápasech 22 bodů za 14 branek a osm asistencí, ale v lednu se zranil a musel na operaci s ramenem. V té době byl druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. Bývalý hráč Českých Budějovic a Liberce, který má na kontě také 99 zápasů v NHL za Colorado a Floridu, působil v KHL i v sezóně 2010/11 v Novokuzněcku.

Donbass, který povede slovenský trenér Július Šupler, v minulých dnech angažoval také dalšího hráče Lva Poprad, slovenského gólmana Jána Laca. Do obrany pak získal jeho krajany Petera Podhradského a Jaroslava Obšuta z Dinama Minsk a dále finské útočníky Janiho Tuppurainena z Jyväskylä a Tuomase Kiiskinena z KalPy Kuopio.

Reklama

Související témata: