Hlavní obsah

Pöpperle bude chytat v KHL, dohodl se s klubem HC Lev

Praha

Hokejový brankář Tomáš Pöpperle bude v nadcházejících dvou sezónách hájit branku týmu HC Lev Praha. S vedením klubu KHL se dohodl na dvouleté smlouvě, kterou však bude možné podepsat až ve chvíli, kdy klub získá licenci a bude moci registrovat hráče v KHL.

Foto: Právo

Tomáš Pöpperle opouští Spartu a bude hrát za HC Lev Praha Kontinentální ligu.

Článek

"Mohu potvrdit, že jsme dohodnutí na dvouleté smlouvě. Zatím jen slovně, ale vše potřebné se dořeší, jakmile to bude možné," řekl v úterý ČTK sedmadvacetiletý gólman.

Lev pro něho znamená novou výzvu, po níž toužil po minulé povedené sezóně, která však pro vítěze základní části Spartu skončila už ve čtvrtfinále. A o jednu z hlavních opor týmu byl velký zájem.

"Těch nabídek bylo opravdu více, ale tahle mě zaujala nejvíc. Samozřejmě i proto, že mohu zůstat v Praze. Věřím, že budeme mít dobrý mančaft, chtěl jsem si KHL zkusit. Je to něco nového a navíc zůstanu doma," vysvětlil důvod své volby Pöpperle.

Roli hrál i kouč Jandač

Přiznal, že do jisté míry hrála svoji roli i postava Josefa Jandače. Trenér, který dovedl přebudovaný tým Sparty k prvenství v dlouhodobé části, totiž převezme mužstvo Lva. Jeho asistentem bude Jiří Kalous.

"Určitě je dobré, že se známe a víme, co od sebe očekávat. Za ten rok jsme se stihli dobře poznat," přitakal Pöpperle, který ovládl v základní části minulého ročníku brankářské statistiky. Ve 46 zápasech inkasoval v průměru 2,02 branky na utkání při úspěšnosti zákroků ve výši 93,52 procenta. Navrch přidal pět utkání s čistým kontem.

Pro broumovského rodáka půjde o třetí zahraniční angažmá. V minulosti chytal za Berlín a štěstí zkoušel také v zámoří, kde se dvakrát dostal do branky Columbusu. Většinu času ale strávil na farmě v týmu Syracuse Crunch.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články