Hlavní obsah

Hokejový klub Lev Praha potvrdil, že nebude hrát KHL v O2 Areně

Praha

Hokejový klub Lev Praha nebude své soutěžní zápasy hrát v libeňské O2 Areně. Předseda představenstva nově vzniklého klubu Jan Musil ve středu potvrdil, že nedošlo k dohodě o spolupráci s provozovatelem multifunkční arény. Lev tak podle všeho bude hrát v domovském prostředí Sparty v Holešovicích, kde bude i trénovat a fakticky sídlit.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Generální manažer Normunds Sejejs zveřejnil jména hokejistů, kteří budou za Lva v nadcházející sezóně hrát.

Článek

Musil potvrdil, že se zástupci Lva s vedením haly nedohodli na ekonomických podmínkách pronájmu. "Nabídli jsme jim podle našeho mínění standardní tržní podmínky, ale nedohodli jsme se," řekl Musil na dnešním setkání s novináři. "Myslím si, že byly (podmínky) lepší než současný kontrakt s týmem, který tam hraje," podotkl Musil.

Zástupci Lva se nyní soustředí na jednání se Spartou, kde měli podle původního plánu jen trénovat. Teď je ale prakticky jisté, že se zde bude KHL i hrát. "Začali jsme jednat, abychom získali dobrý pronájem v Tipsport Areně, a myslím si, že se můžeme dohodnout," uvedl Musil, který je zároveň předsedou představenstva padesátiprocentního vlastníka klubu společnosti ČKD Praha. Druhou polovinu akcií vlastní švýcarská společnost A-Energy.

Lev podle jeho slov plánuje se Spartou spolupracovat i sportovně a je tak teoreticky možné, že by mezi týmy docházelo i k přesunům hráčů. Vždy ale na základě pravidel Českého svazu ledního hokeje. Nyní však obě strany řeší hlavně termínové listiny. "Musíme najít prázdná místa, ve kterých můžeme hrát. Musíme ctít, že Sparta má pevné termíny," uvedl Musil.

V kádru také Klepiš, Mojžíš, Němec

Generální manažer Normunds Sejejs zároveň zveřejnil jména hokejistů, kteří budou za Lva v nadcházející sezóně hrát. Pod vedení trenérů Josefa Jandače a Jiřího Kalouse budou působit brankář Tomáš Pöpperle, obránci Tomáš Mojžíš, Ondřej Němec, Jiří Hunkes a útočníci Jakub Klepiš, Juraj Mikúš a Marcel Hossa. "Kádr chceme mít do července kompletní," řekl Sejejs. by se měl začít v Praze společně připravovat od 16. července.

Klub s plánovaným rozpočtem 19 miliónů eur ale momentálně smlouvy hráčů ještě nemůže registrovat na centrále KHL, nemá totiž licenci. "To je ale jen formální věc. Vše je domluvené a máme i přidělené číslo," uvedl Musil. Oficiálně licenci zatím klub nedostal kvůli chybějící nájemní smlouvě na halu. Podobně na tom jsou i další dva plánovaní nováčci soutěže Slovan Bratislava a Donbass Doněck, kteří také ještě licenci od vedení KHL nedostali.

Chtějí bojovat o fanoušky, vstupenky budou i rozdávat

Vedení Lva si také uvědomuje, že si bude muset najít "své" fanoušky. "Uvědomujeme, že je tady Sparta a Slavia. V Praze ale žijí i Rusové a další cizinci. Navíc to není daleko do dalších měst, jako jsou Karlovy Vary," uvedl Musil.

Předpokládá, že v první polovině sezóny bude návštěvnost dobrá a pak upadne. Pomocí řady speciálních marketingových akcí s tím chce ale klub bojovat.

"Obecně lze říct, že bychom chtěli, aby fanoušci na nás tady chodili tak, že hrajeme proti Rusům," řekl Musil. Lev by totiž rád fungoval jako "malý" národní tým. Navíc počítá s tím, že určité množství vstupenek bude rozdávat dětem a studentům v základních a středních školách. "V první sezóně nepočítáme s tím, že budeme mít příjem z ticketingu," připustil Musil.

Reklama