Hlavní obsah

Posily Lva Němec s Mojžíšem se těší na KHL v Praze

Stockholm

Obránce hokejové reprezentace Ondřeje Němce a Tomáše Mojžíše zlákala k angažmá ve Lvu Praha touha zahrát si kvalitní soutěž na českém území. Oba účastníci mistrovství světa ve Švédsku a Finsku uzavřeli kontrakt s týmem, který bude hrát po přestěhování z Popradu KHL v české metropoli.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Mojžíš se těší na KHL v Praze.

Článek

"Měl jsem touhu se s českým týmem prosadit v KHL. Dali mi dobré podmínky a bude dobrý mančaft. Když jsem se rozhodoval, tak první slovo měla rodina. Po dvou letech strávených v Čerepovci jsem je chtěl mít trošku blíž, takhle je budu mít pořád u sebe," řekl ČTK Němec, který se těší, že bude více s manželkou a dvouletým synem Adamem.

Osmadvacetiletý zadák před uzavřením smlouvy mluvil nejen s vedením Lva, ale i s trenéry Josefem Jandačem a Jiřím Kalousem. "Vím, jak oba pracují, oba mě trénovali. Hra bude mít smysl a systém, tohle mě také přesvědčilo," navázal bývalý hráč Vsetína či Karlových Varů. "Těším se, že budeme s českým mančaftem porážet ruské."

O dva roky starší Mojžíš také bral v potaz, že bude s rodinou i s ročním synem Jakubem konečně doma. "Máme malého kluka, bude to jednodušší. Je mi třicet a v Čechách jsem ještě nikdy nehrál," prohlásil Mojžíš.

Základním cílem je play-off

Po odchodu z juniorky Pardubic působil v zámořských juniorských i nižších soutěžích, v NHL nastoupil do 17 utkání za Vancouver, St. Louis a Minnesotu. Hrál také v Novosibirsku, Dinamu Minsk a v uplynulé sezoně v TPS Turku. "Těším se, jsem zvědavý, jak to bude vypadat," doplnil Mojžíš.

Už v Popradu podle něj ukázal Lev, že se projekt KHL může po roce na Slovensku dobře uchytit i v Čechách. "Doufám, že to bude ještě lepší v Praze. Určitě se finančně nemůžeme srovnávat s Ruskem, ale na tom nezáleží. Když budeme hrát dobře jako mužstvo, tak se vždycky někam dostaneme," věří Mojžíš v šance na postup do play-off.

Němec potvrdil, že účast v bojích o Gagarinův pohár bude základním cílem. "Co jsem se bavil se šéfy, tak chtějí hned první rok jít do play off. Udělají pro to hodně, podepisují dobré hráče, což je základ. Tým bude mít dobré hráče a nebude to jako v Popradu sbírané na poslední chvíli. Vím, už jsou potvrzený dvě pětky hráčů, kteří jsou špičkové kvality," doplnil Němec.

Klub už potvrdil také příchody brankáře Tomáše Pöpperleho, obránce Jiřího Hunkese a útočníků Jakuba Klepiše, Juraje Mikúše, Marcela Hossy a další posilou bude Tomáše Surový. Němec by byl rád, aby Lev získal v pražské Tipsport Aréně diváckou podporu. "Je otázka, jak lidi přijmou nový mančaft. Doufám, že když přijedou velké mančafty, že hala bude plná a svými výkony diváky do hlediště přilákáme," dodal Němec.

Reklama

Související témata: