Hlavní obsah

CSKA Moskva má pod vedením legend navázat na slavné časy

Moskva

Velké změny probíhají v kdysi slavném hokejovém klubu CSKA Moskva. Někdejší pravidelný sběratel titulů v sovětské lize nezažíval v posledních letech nejlepší období, ale nyní se má všechno změnit. Klub získal silného sponzora, angažoval úspěšného trenéra a bývalé slavné hráče, a nyní čistí hráčský kádr. Do nové sezóny Kontinentální ligy (KHL) má jít se smělými cíli.

Foto: www.khl.ru

Střídačka hokejistů CSKA Moskva. Řadu jmen už tam v příští sezóně nenajdete

Článek

Poslední velký úspěch CSKA Moskva je starý už 20 let, to v roce 1992 hráli ve finále tehdejší ligy. Poslední titul je ještě o tři roky starší. Od vzniku KHL byli "armějci" rádi, když se vůbec dostali do play off. Teď má být ale všechno jinak.

Začalo to už v listopadu loňského roku, kdy si klub vzalo znovu pod patronát Ministerstvo obrany a především se podařilo získat jako hlavního sponzora bohatou ropnou společnost Rosněft. A zajímavé změny na sebe v klubu, jehož čestným předsedou je někdejší vládce sovětské střídačky Viktor Tichonov, nenechaly dlouho čekat.

Novým hlavním koučem se stal Valerij Bragin, který před rokem dovedl juniorskou reprezentaci Ruska k titulu mistrů světa. Asistenty jsou mu bývalí hráči Vjačeslav Bucajev a Sergej Zubov, pár dní je ve funkci generálního manažera hráčská legenda Sergej Fjodorov, jenž poslední sezónu ještě hrál jako centr Magnitogorsku.

A už začal dělat pořádný řez v kádru. V klubu končí hvězdný Alexej Jašin i další útočníci Baďjukov, Surový, Pronin, a Verot. Odchází i brankář Gajdučenko a obránci Pašnin a Petr Čáslava. Do konce června chce mít klub novou sestavu a zajímá se o řadu zvučných jmen, například o Danise Zaripova z Kazaně.

V dalších letech má CSKA zkrátka navázat na někdejší slavné časy armádního klubu a změny bere pořádně od podlahy.  Fanoušci se mají nyní například podílet i na výběru nového loga týmu.

Reklama