Hlavní obsah

Švéd Porseland a Kanaďan Szczechura posílí Lva Praha

Praha

Švédský hokejový obránce Mathias Porseland a kanadský útočník Paul Szczechura posílí hokejisty Lva Praha v KHL. Porseland působil v uplynulých dvou sezónách ve finské SM-Liize v dresu Hämeenlinny, Szczechura nastupoval v uplynulém ročníku převážně na farmě Buffala v Rochesteru a v devíti zápasech za Sabres v NHL zaznamenal čtyři body za gól a tři asistence.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Generální manažer Normunds Sejejs shání pro tým Lev Praha posily na příští sezónu

Článek

Porseland, pětadvacetiletý rodák z Göteborgu, hrál ve švédské Elitserien za tamní Frölundu a pak i za Rögle. "Podepsal roční smlouvu," řekl švédskému deníku Expressen Porselandův agent Patrik Aronsson o jeho novém angažmá v Praze.

V dresu předposledního týmu finské hokejové ligy si Porseland připsal v uplynulém ročníku v 59 zápasech 29 bodů za devět branek a 20 asistencí. V produktivitě obránců skončil na devátém místě.

Szczechura řekl deníku Buffalo News, že se Lvem podepsal rovněž roční kontrakt. "Chtěl jsem vyzkoušet něco nového, proto jsem tuto příležitost využil," prohlásil šestadvacetiletý Szczechura.

V 56 zápasech za Rochester v základní části nasbíral 47 bodů (21+26). Ve třech zápasech play off zaznamenal jednu přihrávku. V NHL nastupoval i za Tampu Bay a celkem v 92 utkáních zaznamenal 20 bodů (10+10).

Lev Praha, který se přestěhoval do české metropole z Popradu a jako nový subjekt uzavírá s hráči nové kontrakty, už potvrdil oficiálně příchody několika českých a slovenských hokejistů. V týmu trenérů Josefa Jandače a Jiřího Kalouse budou brankář Tomáš Pöpperle, obránci Jiří Hunkes, Tomáš Mojžíš, Ondřej Němec a útočníci Jakub Klepiš, Luboš Bartečko, Marcel Hossa, Juraj Mikúš a Tomáš Surový. Další posilou má být v útoku Petr Vrána.

Reklama