Hlavní obsah

Hokejista Novák přivezl domů ukázat Gagarinův pohár vítěze KHL

České Budějovice

Hokejový obránce Filip Novák představil dnes tuzemským fanouškům jako první z českých hráčů Gagarinův pohár. Do Českých Budějovic, kde se před třiceti lety narodil, mohl vzít cennou trofej určenou vítězi Kontinentální ligy jakožto člen kádru vítězného Dynama Moskva.

Foto: David Veis, ČTK

Hokejista Filip Novák představil v Českých Budějovicích Gagarinův pohár.

Článek

Novák si akci sám naplánoval do fitness centra, které mu patří, a náležitě si den užil. Potěšil ho i velký zájem fanoušků. "Dostal jsem pohár k dispozici na dva dny a tady jsem ho měl od 11 do osmi večer. Bylo super, že lidi přicházeli postupně a mohli si to tady hezky užít. Měl jsem z toho velkou radost, pohár se jim moc líbil. Teď si to ještě užíváme na soukromé party," řekl zkušený bek v rozhovoru s ČTK.

"Je super být vůbec první v Čechách. Je to příjemný. Přede mnou už pár kluků v Rusku vyhrálo, ti ale to štěstí, aby si mohli pohár vzít sem do republiky, neměli. Tehdy ho KHL mimo Rusko ještě nepouštěla," připomněl Novák, který se o zisk trofeje zasloužil společně s krajany Markem Kvapilem a Jakubem Klepišem. Ti si ale trofej podobným způsobem neužijí. "Časově jim to nevycházelo," vysvětlil.

Vítězství v KHL řadí nejvýše

Netají, že z osobního hlediska řadí celkové vítězství v KHL ve své dosavadní kariéře úplně nejvýše. "Jsem sice mistr světa a moc si toho vážím, ale tam jsem tehdy odehrál jen tři nedůležité zápasy a ty zásluhy nebyly takové. Letos při play off to bylo úplně jiné, to jsem odehrál celé," zdůvodnil Novák s připomínkou zlata z MS 2010 v Německu.

Play off dokonce dohrával se zlomeným žebrem. "Žebro se už zahojilo a je to vcelku v pořádku. Nebylo to až tak nebezpečné a bolestivé, i když jsem to samozřejmě cítil," přiblížil Novák.

Žebro ale nebylo jediným zdravotním problémem, který ho nepustil na světový šampionát do Švédska a Finska. "Mrzelo mě to, ale já tam ještě léčil problémy se zády, které doléčuji ještě teď. Trenérovi jsem ale slíbil, že v příští sezoně budu na všech akcích Euro Hockey Tour, když nebudu mít nějaké vážnější zdravotní komplikace," uvedl Novák.

V Moskvě je spokojený

Sezónu s vítěznou tečkou pro Dynamo zhodnotil kladně i po osobní stránce. "Měl jsem pomalejší začátek. Předtím jsem polovinu sezony kvůli zranění neodehrál, ale jak jsme hráli jako tým dobře, tak jsem se v týmu ztratil. A pak už se to postupně jen zlepšovalo a cítil jsem se čím dál lépe," řekl Novák.

V Moskvě je spokojený, zvykl si i na život mimo hokej, proto byla květnová dohoda na dalším působení v Dynamu logickým vyústěním situace. Podepsal roční kontrakt. "Nabídek bylo hodně, ale ta volba pro mě byla jasná. Už tam mám svoji pozici, zvykl jsem si. Když to funguje po hokejové stránce, člověk by si zvykl skoro kdekoliv," smál se Novák.

Ve svém fitness centru už se v poslední době začal s kamarády Romanem Horákem mladším, Alešem Kotalíkem a Lukášem Zíbem připravovat na novou sezonu. "Už druhý týden. Jezdíme také na kole a běháme. Brzy se k nám přidá i Martin Hanzal," prozradil Novák. "Je fajn, že můžu klukům vyjít v našem podniku vstříc," dodal Novák, jenž pojmenoval centrum Fitness 14 s ohledem na číslo, s nímž hrává.

Reklama