Hlavní obsah

KHL premiérově zavítá do zámoří, v lednu se bude hrát v New Yorku

Moskva

Nový ročník Kontinentální hokejové ligy, která se bude hrát za účasti Lva Praha poprvé i na českém ledě, odstartuje v úterý 4. září. Zahájení obstará repríza finále Gagarinova poháru mezi obhájcem titulu Dynamem Moskva a Avangardem Omsk. Úvodní duel sezóny se bude hrát poprvé pod názvem Pohár Lokomotivu na počest obětí loňské letecké tragédie Lokomotivu Jaroslavl, který se vrací do soutěže.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Josef Jandač povede v KHL hokejisty Lva Praha

Článek

Kontinentální liga zavítá poprvé také do zámoří, 19. a 20. ledna 2013 odehrají dva zápasy v nové hale v newyorském Brooklynu Petrohrad s Dynamem Moskva. O týden dříve se uskuteční v Čeljabinsku Utkání hvězd KHL. Základní část, v které každý tým sehraje 52 utkání, skončí 17. února. Soutěž vyvrcholí nejpozději 19. dubna, na kdy je naplánován případný sedmý zápas Gagarinova poháru.

Lev Praha bude hrát v Bobrovově divizi společně s nováčky Slovanem Bratislava, Donbassem Doněck, mistrovským Dynamem Moskva, Petrohradem, Dinamem Riga a Viťazem Čechov. Sedmičlenná je i Tarasovova divize v Západní konferenci, Charlamovova i Černyševova divize ve Východní konferenci mají šest týmů.

Lev Praha začne KHL doma proti Rize

Hitoricky první zápas sehraje český klub podle rozpisu ve čtvrtek 6. září doma proti Dinamu Riga, o dva dny později přivítá Spartak Moskva a v pondělí 10. září přivítá Donbass Doněck. Pro tým trenéra Josefa Jandače pak bude následovat série tří duelů venku. Ve čtvrtek 13. září se představí na ledě Viťazu Čechov, o dva dny později v Čerepovci a v pondělí 17. září v Minsku proti Dinamu. Nastoupit má Lev doma i na Štědrý den, kdy přivítá Kazaň.

Hrát bude v dlouhodobé soutěži všech 26 týmů proti sobě dvakrát a každý celek pak má ještě určeného soupeře pro zbývající dva duely; pro Lva to budou zápasy se Slovanem Bratislava.

Složení divizí KHL:
Západní konference:
Bobrovova divize: Viťaz Čechov, Dynamo Moskva, Dinamo Riga, Lev Praha, Slovan Bratislava, SKA Petrohrad, Donbass Doněck.
Tarasovova divize: Atlant Mytišči, Dinamo Minsk, Lokomotiv Jaroslavl, Severstal Čerepovec, Spartak Moskva, Torpedo Nižnij Novgorod, CSKA Moskva.
Východní konference:
Charlamovova divize: Avtomobilist Jekatěrinburg, Ak Bars Kazaň, Metallurg Magnitogorsk, Neftěchimik Nižněkamsk, Traktor Čeljabinsk, Jurga Chanty-Mansijsk.
Černyševova divize: Avangard Omsk, Amur Chabarovsk, Barys Astana, Metallurg Novokuzněck, Salavat Julajev Ufa, Sibir Novosibirsk.

Reklama