Hlavní obsah

Hokejový útočník Radulov podepsal čtyřletou smlouvu s CSKA Moskva

Moskva

Ruský hokejový útočník Alexandr Radulov se po krátkém intermezzu v Nashvillu vrací do KHL. Nejlepší a nejproduktivnější hráč základní části této prestižní evropské soutěže podepsal čtyřletou smlouvu s CSKA Moskva, který v červnu získal jeho práva z Ufy.

Foto: www.khl.ru

Hokejový útočník Alexander Radulov

Článek

V dresu týmu Salavat Julajev působil Radulov od roku 2008 a zařadil se mezi největší osobnosti KHL. V posledních třech letech dostal Zlatou hokejku pro nejlepšího hráče ligy a v krátké historii soutěže je jejím nejproduktivnějším hráčem a nahrávačem.

Po brzkém vyřazení Ufy v play off odešel pětadvacetiletý Radulov letos v březnu do Nashvillu, kde působil před svým návratem do Ruska v roce 2008. V základní části NHL stačil odehrál devět zápasů, dalších osm si připsal ve Stanley Cupu. Po sezoně vedení Predators oznámilo, že o služby důrazného křídelního útočníka už nemá zájem.

V ruském tisku se spekuluje o tom, kolik si dvojnásobný mistr světa Radulov v CSKA vydělá. Hovoří se o částce přes devět milionů dolarů ročně, to však jeho agent Jurij Nikolajev popřel. "Ta částka není vyšší, než dostával Jaromír Jágr v Avangardu," uvedl Nikolajev. Česká hvězda brala v Omsku sedm milionů dolarů za sezonu.

Reklama

Související témata: