Hlavní obsah

Finský kouč Summanen nečekaně zrušil smlouvu v Omsku

Omsk

Hokejisté Omsku se krátce před startem přípravy na obhajobu finále v KHL ocitli bez trenéra. Fin Raimo Summanen se nečekaně rozhodl ukončit smlouvu, kterou prodloužil před necelým měsícem. Kádr vicemistra opustil v létě kanonýr Roman Červenka, ale zůstal v něm zkušený český zadák Martin Škoula.

Foto: www.khl.ru

Finský trenér Raimo Summanen na střídačce Omsku

Článek

"Jeho (Summanenovo) rozhodnutí dostalo celý klub do složité situace," přiznal prezident Avangardu Alexander Stěpljagov. "Nevidíme žádné důvody pro přerušení smlouvy jen necelý týden před začátkem přípravy na novou sezónu," dodal.

Kouč měl spory i s Jágrem

Summanen v Omsku působil už v sezóně 2010/11. Avangard pod jeho vedením vyhrál základní část KHL, jenže pak vypadl ve čtvrtfinále s Magnitogorskem a v závěru play off měl kouč velké spory s hráči včetně tehdejší největší hvězdy Jaromíra Jágra.

Omsk s ním proto neprodloužil smlouvu a angažoval Rostislava Čadu. Pozici si oba vyměnili během uplynulé sezóny v prosinci a pod vedením finského kouče tým postoupil do finále ligy.

Podle ruských médií se nyní Summanen nepohodl s klubovým vedením na složení mužstva, údajně nechtěl mít v kádru útočníka Alexandra Frolova.

Reklama

Související témata: