Hlavní obsah

Věřitelé Lva Poprad chtějí zablokovat vstup Lva Praha do KHL

Okresní soud v Prešově začne ve středu projednávat návrh na vyhlášení konkurzu na majetek společnosti HC Lev Poprad. Návrh podle slovenských médií Alexander Máteffy podal za tři společnosti, kterým prý nováček uplynulého ročníku Kontinentální hokejové ligy dluží přibližně 145 tisíc eur (3,7 miliónu korun). Předmětem jednání má být platební schopnost dlužníka. Věřitelé Lva Poprad chtějí zablokovat chystaný vstup Lva Praha do KHL.

Foto: www.hclev.eu

Hokejisté popradského Lva při autogramiádě s fanoušky.

Článek

Majitel Lva se po sezoně rozhodl přesunout své aktivity z Popradu do Prahy, kde se chystá na vstup do KHL nově vzniklý Lev Praha. Předseda představenstva klubu Jan Musil podle Máteffyho uhradil dluhy z minulého ročníku soutěže pouze českým subjektům, zatímco se slovenskými dodavateli se nevyrovnal.

"Založil tři akciové společnosti v Praze a různými machinacemi se podvodným způsobem snaží dluhů zbavit," uvedl Máteffy. "Veřejně se distancuje od jakéhokoliv spojení s popradským klubem, přestože několik hráčů a zaměstnanců je i ve struktuře nového klubu. Rovněž licenci KHL převedli mezi těmito subjekty a musí používat název HC Lev, na který je licence vázaná," prohlásil Máteffy.

"Soudním sporem se budeme snažit o navrácení licence do HC Lev Poprad s.r.o. a tím také blokaci účinkování HC Lev Praha v soutěži," uvedl Máteffy. Věří, že díky soudnímu stání a medializaci záležitosti vzroste tlak na dlužníka. "Pokud mají miliony eur na činnost HC Lev Praha, je nemyslitelné, aby jim prošlo, že neuhradí slovenské závazky. Majitel ČKD Praha a HC Lev musí být vedením KHL a také soudní cestou donucen je uhradit," dodal Máteffy.

Musil se od dluhů dlouhodobě distancuje s tím, že jde o problém předchozího majitele, od něhož klub v průběhu minulého ročníku odkoupil.

Reklama