Hlavní obsah

Trio českých hokejistů Novotný, Kašpar a Kreps opustí Astanu

U hokejistů Astany v Kontinentální hokejové lize končí trio Jiří Novotný, Lukáš Kašpar a Kamil Kreps. Podle kazašského serveru Vesti.kz vedení s triem českých útočníků ještě před začátkem přípravy rozvázalo smlouvy.

Foto: www.khl.ru

Útočník Astany Jiří Novotný v souboji s protihráčem

Článek

Čtvrtfinalista Východní konference z posledního ročníku chce podle tamního tisku v této sezoně sázet hlavně na domácí hráče, a tak je prý odchod cizinců logickým krokem.

"Nemám bližší informace, takže jen dedukujeme, ale půjde patrně o reakci na neúspěšné vystoupení (Kazachstánu) na mistrovství světa," řekl dnes ČTK zástupce hráčů Jiří Hamal, a připomněl tak sestup Kazachstánu z elitní skupiny světového šampionátu.

"Hokejové vedení Kazachstánu se nyní soustředí na olympijské hry 2014, proto chtějí omezit počet cizinců a dát více prostoru domácím hráčům," doplnil Hamal. Českému triu již hledá nová působiště. "Nepředbíhal bych, ještě je třeba dořešit odchod z Astany, ale snad do dvou tří dnů by kluci mohli mít nová místa jinde," věřil Hamal.

Bronzoví medailisté z posledního MS Kašpar s Novotným v týmu působili v posledních dvou letech. Novotný odehrál v kazašské metropoli 155 zápasů, v nichž nastřílel 34 branek, Kašpar stihl 40 gólů ve 114 duelech. Kreps, který do Astany přišel až loni z Oulu, končí s bilancí deseti branek v 58 utkáních.

"Dozvěděli jsme se o tom včera. Na společné schůzce nám vedení oznámilo plán tréninků a cílů pro novou sezonu. Ztrátou českých legionářů Barys na síle neztratí," citoval ruský Sport Express útočníka Romana Starčenka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články