Hlavní obsah

V Liberci se cítím jako doma, pochvaluje si obránce Hunkes soustředění pražského Lva

Josef PešoutSport.czPrávo

Nejdůvěrněji zná z hráčů HC Lev Praha liberecké prostředí, kde tým nováčka KHL zahájil přípravu na sezónu, hokejový obránce Jiří Hunkes. Není divu, vždyť ještě v předloňské sezóně oblékal dres zdejších Bílých Tygrů. A nyní se pod Ještěd aspoň na deset dní vrátil. „Cítím se tu opravdu jako doma,“ liboval si v rozhovoru pro Sport.cz. po jednom z prvních tréninků pražského celku na libereckém ledě.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jiří Hunkes na archivním snímku ještě v dresu Liberce.

Článek

Jak jste se těšil do Liberce?

Moc. Strávil jsem tady čtyři krásné roky. A hned, jak jsem se dozvěděl, že sem pojedeme na soustředění, uvědomil jsem si, že se zase potkám s klukama z domácího týmu. Určitě si najdeme čas na popovídání.

Loni jste působil v HC Lev Poprad. Bude HC Lev Praha silnější?

Podle jmen bychom měli být kvalitnější. Tím neříkám, že Poprad by mě zklamal, ale myslím si, že pražský Lev bude fungovat ještě lépe. A další plus vidím v tom, že máme sídlo v Praze, takže za mnou mohou jezdit rodiče, kamarádi, a to člověka vždycky povzbudí.

Proč přešlo z Popradu do Prahy tak málo hráčů?

To vůbec nevím. To je spíš otázka pro vedení.

V hlavním městě jsou zavedenými kluby Sparta a Slavia. Jak chcete proniknout do přízně fanoušků?

Bude to asi těžké, ale předpokládám, že HC Lev zvolí marketingovou strategii, jak diváky nalákat. A my tomu musíme jít naproti svými výkony na ledě.

V obraně budete nastupovat po boku českých mistrů světa a medailistů Ondřeje Němce, Tomáše Mojžíše a dalších borců. Uvažujete o tom, že byste se mohl také dostat do reprezentace, v níž jste už v minulosti působil?

Je pravda, že v Praze budeme víc na očích. Otázkou zůstává, jak budu hrát. Pozvánka může přijít až na základě výkonů. A záleží i na tom, jestli se třeba budu hodit reprezentačnímu trenérovi panu Hadamczikovi do koncepce.

Zůstaňme ještě u libereckého soustředění. Počátkem srpna hrajete proti místním Bílým Tygrům. Očekáváte vzhledem k vašim zmíněným vazbám na Liberec pikantní souboj?

Asi ano. Půjde o přípravu a jsem zvědavý, jak to bude vypadat. Liberecký tým sleduji a předpokládám, že proti nám nastoupí zase další mladí hráči, kteří se derou do extraligového kádru.

Reklama