Hlavní obsah

Slovan - Petrohrad 2:1Slovan v přípravě na KHL porazil Petrohrad

Bratislava

Nováček Kontinentální hokejové ligy (KHL) Slovan Bratislava porazil v prvním přípravním utkání na svém ledě SKA Petrohrad 2:1. V úvodu sezóny se hrálo ve svižném tempu.

Foto: www.khl.ru

Jakub Štěpánek z Petrohradu inkasuje gól

Článek

Slovan začal náporem, ale v brance Petrohradu spolehlivě chytal Štěpánek. V polovině první třetině vsítil vedoucí gól Dravecký, který do Slovanu přestoupil před sezónou z konkurenčních Košic. Petrohrad se snažil o vyrovnání a výsledkem byla nastřelená tyčka Konrádovy branky. V závěru první třetiny nevyužil Petrohrad krátkou přesilovku pěti proti třem.

Ve druhé části hry gól nepadl, ale šance byly na obou stranách. Snad největší spálil při přesilovce český útočník Slovanu Vondrka.

V úvodu třetí třetiny měl velkou šanci domácí Bakoš, ale nedal. Vzápětí vyrovnal český hráč Petrohradu Průcha. Domácí se vrhli do útoku a sedm minut před koncem zápasu strhl vedení na stranu Slovanu O:lvecký. Petrohrad se v závěru pokusil o power play, ale Slovan získal puk, Štěpánek se z půli cesty vrátil do branky a nevšiml si, že šestý hráč je už na ledě. Trenér Petrohradu Miloš Říha rozhodl o odvolání brankáře i po vyloučení svého hráče, ale vyrovnat se už Petrohradu nepodařilo.

Trenér Petrohradu uvedl, že Petrohrad to bral jako přípravné utkání, na které přijeli přímo z hrubé přípravy. „Utkání jsme nedávali takový důraz, jako Slovan Bratislava. Hrály jen dvě pětky základní sestavy," uvedl Říha. Trenér domácích Rostislav Čada si pochvaloval výkon Slovanu v nové sestavě. „S jediným, s čímž nemůžeme být spokojeni, je slabé využívání šancí," uvedl Čada.

Slovan - Petrohrad 2:1 (1:0,0:0,1:1)
Branky: Dravecký, Ölvecký - Průcha. 7603 diváků

Reklama

Související témata: