Hlavní obsah

Útočník Ufy Rolinek: Město i zázemí je super, prospěl mi nový impuls

Josef PešoutSport.czPrávo

Famózním způsobem se uvedl 32letý hokejový útočník Tomáš Rolinek v dresu ruské Ufy při prvním letošním vystoupení špičkového klubu KHL na českém ledě. Dvěma góly zařídil vítězství svého nového zaměstnavatele v Chomutově.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Tomáš Rolinek v dresu Ufy

Článek

Jak jste se po přestupu z Magnitogorsku zabydlel v novém působišti?

Zatím jsem tam jen tři týdny. Ale počínaje městem i hokejovým zázemím je všechno super. Právě proto jsem tohle angažmá vzal, určitě mi prospěl nový hokejový impuls.

Pomohl vám s aklimatizací v týmu spoluhráč Blaťák?

Samozřejmě je vždycky lepší, když se mohu v novém působišti na někoho obrátit. Ale umím řeč, spoustu věcí si zařizuji sám. Je však příjemné mít v týmu krajana. Míru znám z reprezentace a rovněž v klubu se přesvědčuji, že je to dobrý kluk. Poslední dva roky jsem byl v Magnitce z Čechů sám, což nebylo ideální, a už to tam na mě začínalo působit depresivně.

Je angažmá v Ufě z hlediska osobního života nebo hokeje odlišné?

Ta místa se moc dobře srovnat nedají. Ufa je krásné a civilizované město, kdežto Magnitogorsk je takové typické ruské. Ale co se týče hokeje, nevidím velké rozdíly. Oba kluby patří mezi top v soutěži a z pohledu kvality jsou skoro stejné.

Co na stěhování říkala rodina?

V Rusku jsme čtyři roky, takže všichni doma věděli, do čeho jdeme. Zatím jsem tam sám, v Magnitogorsku jsem sbalil všechny věci a přemístil je do Ufy. Existuje ale přímé letecké spojení, takže pro manželku s dětmi bude cestování domů jednodušší.

Co parta a ambice klubu?

Deset mužstev mluví o zisku Gagarinova poháru, ale asi šest na to reálně má. Ufa patří do obou kategorií. Vyhlašuje vysoké cíle a zároveň je schopná je naplnit.

Polepšil jste si finančně? V Magnitogorsku jste patřil k lídrům týmu. Jakou roli máte v Ufě?

O Ufě se mluví jako o nejbohatším ruském klubu, moje ekonomické podmínky jsou ale srovnatelné. A moje pozice v Ufě? Na to je brzy, musím si ji teprve vybudovat.

Jak to vidíte s reprezentací? Budete mít zájem přijet na všechny akce?

Mrzí mě, že jsem letos nemohl startovat na mistrovství světa, ale zranění kyčle mi to neumožnilo. Nakonec byla nutná i operace, ale dal jsem se do kupy, a pokud trenér Hadamczik zavolá, vždycky na reprezentační sraz dorazím.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články