Hlavní obsah

Bývalí hráči Popradu žádají pozastavení startu pražského Lva v KHL

Ivan Vilček (Bratislava)Sport.czPrávo

Dvanáct bývalých hráčů a členů realizačního týmu HC Lev Poprad požaduje pozastavení startu klubu HC Lev Praha v Kontinentální hokejové lize (KHL). Důvodem je nesplnění finančních závazků vůči trenérům a deseti hráčům z minulé sezóny.

Foto: Vladimír Jína

Střídačka hokejistů pražského Lva.

Článek

Pozastavení startu HC Lev Praha v KHL žádají trenéři Róbert Pukalovič a Daniel Makoni, hráči Ján Laco, Martin Štrbák, Jonathan Sigalet, Grant Lewis, Branislav Mezei, Václav Nedorost, Rudolf Huna, Rastislav Špirko, Emil Lundberg a Karl Fabricius.

„Po několika konzultacích s hráči, kteří nezůstali v organizaci HC Lev, jsme se dohodli, že oslovíme vedení KHL. Dopis směřujeme k prezidentovi KHL Alexandru Medveděvovi a šéfovi hráčské asociace Andreji Kovalenkovi. V dopise požadujeme pozastavení startu HC Lev Praha v nejbližším ročníku KHL,“ cituje Pukaloviče agentura SITA.

Trenéři i hráči zdůraznili, že nechtějí od klubu žádné úroky. Chtějí pouze vyplacení částek, které vyplývají ze smlouvy. „Neznám výši smluv jednotlivých hráčů, proto nemůžu mluvit o konkrétních číslech. Předpokládám, že se jedná o několik stovek tisíc eur,“ dodal Pukalovič. Zároveň upozornil, že klub se finančně vyrovnal pouze s hráči a členy realizačního týmu, které potřeboval po přesunu do Prahy.

Trenéři a hráči HC Lev Poprad se odvolávají na případ klubu Barys Astana, který v minulé sezóně dlužil peníze odvolanému trenérovi Chomutovovi. Vedení KHL tehdy pohrozilo Astaně vyloučením z KHL. Dvanáct bývalých členů HC Lev Poprad upozorňuje, že lednovou výplatu už dostali od nových majitelů klubu. „Pražský klub odmítá nástupnictví po popradském a říkají, že jsou jiný subjekt. Není to však jiný subjekt, protože si kvůli drahé licenci ponechali stejný název HC Lev. Pokud je to jiný subjekt, proč nám uhradil lednovou výplatu? Proč by jiný subjekt vyhazoval peníze za dluhy jiného klubu?“ klade si otázku Pukalovič.

Zdůraznil, že situaci se pokoušeli řešit přímo se zástupci klubu, ale bezvýsledně. „Pan Musil řekl, ať se obrátím na právníky. Žádný náznak toho, že mají zájem vzniklou situaci řešit. Jako by se jich to netýkalo. Jen kopa arogance a nezájmu,“ řekl zklamaně bývalý asistent hlavního trenéra HC Lev Poprad.

Reklama

Související témata: