Hlavní obsah

Lev Praha zakončil turnaj v Doněcku prohrou s Jekatěrinburgem

Hokejisté Lva Praha zakončili vystoupení na turnaji v Doněcku porážkou s Jekatěrinburgem 1:3 a obsadí konečné čtvrté či poslední místo. Pro svěřence Josefa Jandače to byla zároveň generálka na vstup do Kontinentální ligy, který čeká Lva ve čtvrtek od 20:00 v pražské Tipsport Aréně proti Dinamu Riga.

Foto: Vladimír Jína

Střídačka hokejistů pražského Lva.

Článek

Lev nastoupil do utkání bez celého prvního útoku Klepiš, Vrána, Bartečko, nenastoupil ani obránce Němec a v brance se objevil slovenský gólman Melicherčík, jehož pražský klub testuje. Naopak poprvé se v utkání po zranění představil útočník Juraj Mikúš.

Po bezbrankové úvodní třetině dostal Avtomobilist s dvěma českými hokejisty Josefem Strakou a Pirošem v sestavě do vedení po půlminutě druhého dějství slovenský zadák Mezei. Ve 38. minutě sice vyrovnal v přesilovce Kanaďan Paul Szczechura, ale za 51 vteřin vrátil Jekatěrinburgu vedení Alexandr Strelcov a v polovině závěrečné části v přesilovce pojistil výsledek Gimatov.

Lev si tak připsal v přípravě v deseti zápasech sedm výher a tři porážky. První duel vyhrál nad Kladnem 3:2 po samostatných nájezdech, pak zdolal Liberec (3:2), Spartu (4:2), následně ve Švýcarsku Čerepovec (3:1), Lugano (7:3) a Biel (9:1).

V Doněcku nejdříve zvítězil znovu nad Čerepovcem 4:0 a následně podlehl domácímu Donbassu 2:3, Petrohradu 4:5 po samostatných nájezdech a nakonec i Jekatěrinburgu.

Nyní se Lev vrací do Prahy a bude se připravovat na soutěžní start. V něm ho čekají tři duely doma, po Dinamu Riga ještě přivítá v sobotu Spartak Moskva a v pondělí Donbass Doněck.

Karlovy Vary porazily Neftěkamsk, Vítkovice podlehly Mnichovu

Hokejisté Karlových Varů zakončili turnaj v Ufě výhrou nad týmem ruské Vyšší ligy Toros Neftěkamsk 2:1 po samostatných nájezdech a obsadili s pěti body třetí místo. Vítkovice na Memoriálu Gabora Ockaye v Székesfehérváru podlehly EHC Mnichov 1:3 a v neděli budou hrát o třetí místo s poraženým z utkání mezi domácím týmem Sapa Fehérvár AV 19 a Olimpijí Lublaň.

Karlovarská Energie po vítězství nad Ufou 4:1 a porážce s Novokuzněckem 2:5 získala proti Neftěkamsku vedení v 16. minutě, kdy se trefil Kumstát. Toros ale dokázal v 57. minutě vyrovnat a rozhodoval až rozstřel, v němž si připsal vítěznou branku Pohl.

Vítkovice prohrávaly od 24. minuty po Ulmerově brance, po polovině utkání sice vyrovnal Jan Káňa, ale ještě na konci druhé třetiny vrátil Red Bullu vedení Dibelka. Na konci ještě pojistil výsledek Aubin.

Hokejový turnaj v Doněcku
HC Lev Praha - Avtomobilist Jekatěrinburg 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Branky: 39. Szczechura - 21. Mezei, 39. A. Strelcov, 51. Gimatov.
Hokejový turnaj O pohár prezidenta Baškirské oblasti v Ufě
HC Energie Karlovy Vary - Toros Neftěkamsk 2:1 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)
Branky: 16. Kumstát, rozhodující sam. nájezd Pohl - 57. Garejev.
Konečné pořadí: 1. Ufa 3 zápasy/6 bodů (skóre 8:8), 2. Novokuzněck 3/6 (12:6), 3. Karlovy Vary 3/5 (8:7), 4. Neftěkamsk 3/1 (4:11).
Hokejový Memoriál Gabora Ockaye v Székesfehérváru (Maďarsko)
HC Vítkovice Steel - EHC Red Bull Mnichov 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Branky: 31. J. Káňa - 24. Ulmer, 38. Dibelka, 57. Aubin.

Reklama