Hlavní obsah

VIDEO: Lev Praha hýří sebevědomím, v KHL chce hned být mezi osmi nejlepšími

Praha
Aktualizováno

V Kontinentální hokejové lize jsou jedním ze tří nováčků, jako vyjukaní zajíčci ale rozhodně působit nechtějí. Lvu Praha příprava na sezónu vyšla, z deseti zápasů sedmkrát vyhrál. A přestože vedení klubu nechce povedené výsledky přeceňovat, generální manažer Normunds Sejejs před čtvrteční premiérou s Dinamem Riga vyhlašuje: „Cílem je dostat se minimálně do druhého kola play-off.“ To by znamenalo průnik mezi nejlepších osm celků soutěže.

HC LEV PrahaVideo: Sport.cz

 
Článek

„Jsem přesvědčený, že je to reálný cíl. Uvidíme, jak na tom budeme během sezóny, ale samozřejmě bychom chtěli dojít ještě dál," hlásí směle Sejejs, který si pochvaluje, jak se tým dokázal během pouhých dvou měsíců poskládat. „Naším úkolem bylo najít pro každého hráče to správné místo. Myslím, že z devadesáti procent se nám to už podařilo."

Charakter a složení mužstva si pochvaluje i trenér Josef Jandač. „Výsledky v přípravě nechci přeceňovat ani podceňovat, samotná liga je jinou soutěží. Věřím ale, že připraveni jsme dobře, mám z toho výborný pocit. Sestava pro začátek se nám už vykrystalizovala, a pokud by se nedařilo, není problém ji změnit," tvrdí Jandač, který si uvědomuje náročnost soutěže. „Právě kvůli tomu máme široký kádr, do soutěže jdeme s pěti pětkami. Kromě obtížnosti ligy musíme počítat i s možnými zraněními."

Na pozici nováčka se vymlouvat nebudou

I Jandač se ztotožňuje s cíli majitelů v podobě postupu do druhého kola vyřazovacích bojů. „Mám je nejvyšší, ale zároveň musím být realistou. Kdybych řekl, že úspěchem je jedině zisk Gagarinova poháru, budu za arogantního blbce. Na druhou stranu, pokud vypadneme ve druhém kole a všichni se tu budou plácat po zádech, že máme splněno, já budu naštvaný. Chci dojít co nejdál a vyřazení v kterémkoli kole je pro mě špatné."

Kapitánem Lva, v jehož kádru figuruje hned čtrnáct českých hráčů, bude útočník Jiří Novotný. „Kvalita týmu je obrovská, přípravné zápasy o tom hodně napověděly. Bylo by proto hloupé dávat si malé cíle a vymlouvat se na to, že jsme v KHL prvním rokem," říká posila z kazašské Astany.

Získá si Lev náklonnost fanoušků?

Otázkou však zůstává, jak nový tým přijmou čeští fanoušci. Sejejs věří, že cestu na stadión si najdou. „Přál bych si, aby tribuny na Spartě byly alespoň z poloviny zaplněné." To by znamenalo návštěvu okolo 6 500 diváků na zápas. „Sám jsem na to zvědavý. Zpočátku asi lidi přijdou ze zvědavosti a pak se uvidí," přidává se Jandač, který se obává nynějšího období končícího léta. „Chalupáři jezdí v babím létě grilovat, nám spíš bude vyhovovat, až přijdou plískanice."

„Záleží jen na nás. Lidi taky chodí na jména, tak až přijede Ufa, Kazaň nebo CSKA Moskva s Radulovem, zimák se bude plnit. Kdy jindy už by měli přijít, když teď mohou vidět hned po NHL ty nejlepší hráče. Byla by škoda, kdyby byl zimák vyprázdněný," uzavírá Novotný.

Reklama