Hlavní obsah

Kamil Kreps si KHL za Slovan nezahraje. Po necelém měsíci v klubu skončil

Bratislava

Český útočník Kamil Kreps po necelém měsíci ukončil působení ve Slovanu Bratislava. Bez dalších podrobností to oznámila stránka khl.ru

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kamil Kreps ve Slovanu skončil.

Článek

V kádru nováčka Kontinentální hokejové ligy (KHL) tak zůstává z českých hráčů pouze Michal Vondrka. Trenérem mužstva je český kouč Rostislav Čada. Slovan zahájí sezónu ve čtvrtek domácím utkáním proti dalšímu nováčkovi KHL Donbassu Doněck.

Smlouvu se Slovanem ve středu podepsal Miroslav Šatan, který v NHL odehrál 1050 utkání. Šatan reprezentoval Slovensko na deseti světových šampionátech. Jako jediný ze slovenských hráčů má všechny čtyři medaile, které Slovensko v éře samostatnosti získalo.

Podle zveřejněných statistik je Slovan Bratislava s 91 roční tradicí suverénně nejstarším mužstvem KHL. Je zároveň také nejtěžším mužstvem s průměrnou hmotností hráčů 89,87 kg. Nejtěžším hráčem je Vladimír Mihálik (111 kg). Naopak nejlehčím je Libor Hudáček (75 kg). S průměrnou výškou hráčů 186,5 cm je Slovan v pomyslné tabulce na druhém místě za Severstalem Čerepovec. Nejvyšším hráčem Slovanu je opět Vladimír Mihálik, který je se svými 202 centimetry vůbec nejvyšším hráčem KHL.

Reklama