Hlavní obsah

Koukal se trefil hned při premiéře v KHL. Jaroslavl se po tragédii vrátila vítězně

Aktualizováno

Český hokejový útočník Jakub Petružálek se také ve druhém utkání nového ročníku KHL podílel asistencemi na triumfu Chabarovsku. Ve čtvrtečním duelu proti Atlantu Mytišči přihrál reprezentační křídelník na dva góly Alexandru Osipovovi, včetně toho vítězného na 3:2 v druhé minutě prodloužení.

Foto: www.khl.ru

Hokejový útočník Chabarovsku Jakub Petružálek (vpravo).

Článek

Petružálkovi se vstup do sezóny vydařil. Ve středečním střetnutí proti Atlantu si při vítězství 3:1 připsal jednu asistenci. Po dvou zápasech má tedy na kontě tři body.

Dařilo se také Petru Koukalovi, který se trefil hned v prvním ligovém zápase v dresu Nižněkamsku a přispěl k výhře 3:0 nad Dynamem Minsk. Neuspěl naopak Petrohrad českého trenéra Miloše Říhy, jenž prohrál 1:2 s Omskem. O vítězství rozhodli hosté už v první třetině, kdy dvakrát překonali brankáře Jakuba Štěpánka.

V souboji nováčků soutěže prohrál Slovan Bratislava na vlastním ledě s Donbassem Doněck 2:4. Po asistenci v dresu ukrajinského celku zaznamenali Karel Pilař s Lukášem Kašparem.

Hokejisté Jaroslavle se po roční přestávce vynucené tragickou leteckou nehodou vrátili do KHL vítězstvím. Den před ročním výročím neštěstí, při kterém loni 7. září zahynulo 44 lidí včetně českých reprezentantů Karla Rachůnka, Jana Marka a Josefa Vašíčka, vyhráli na ledě Novosibirsku 5:2.

Klub ve stínu tragédie vynechal minulou sezónu, od nuly vybudoval nové mužstvo a podle odborníků patří k favoritům na zisk Gagarinova poháru. Vedení Lokomotivu dokonce odmítlo velkorysou nabídku KHL, že bude mít jistotu play off a bude si moci vybrat po jednom hráči z ostatních celků.

První branku nového Lokomotivu dal v desáté minutě úvodní třetiny Alexander Černikov, který vyrovnával na 1:1. Za výhrou poté Jaroslavl dvěma brankami ve druhém dějství nasměroval švédský obránce Staffan Kronwall, když zařídil vedení 4:2.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Atlant Mytišči 3:2 v prodl. (za domácí Petružálek 0+2)
Novokuzněck - Nižnij Novgorod 3:2 v prodl.
Novosibirsk - Jaroslavl 2:5
Čeljabinsk - Magnitogorsk 2:0
Ufa - Viťaz Čechov 2:3 po sam. nájezdech
Kazaň - Čerepovec 5:2
Nižněkamsk - Dinamo Minsk 3:0 (za domácí gól Koukal)
Petrohrad - Omsk 1:2
Dynamo Moskva - Barys Astana 5:1
Slovan Bratislava - Doněck 2:4 (za hosty Pilař, Kašpar oba 0+1)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články