Hlavní obsah

Slovan - Doněck 2:4V souboji nováčků KHL byl úspěšnější Doněck

Ivan Vilček (Bratislava)Právo

Slovan zahájil souboj nováčků Kontinentální hokejové ligy tlakem, z něhož rezultovala Miklíkova šance. Ve druhé minutě po chybě brankáře Ersberga vsítil Kytnár historicky první gól Slovanu v KHL. Domácí pokračovali v tlaku, ale ani v početní výhodě se jim nepodařilo zvýšit náskok. Doněck se dostal do šancí jen po dvou chybách obrany Slovanu. Hosté hráli vzápětí přesilovku a těsně po návratu domácího hráče na led vyrovnal Beluchin po přihrávce Pilaře.

Článek

Ve druhé třetině se Slovan dostal opět do vedení, když střelu Lipianského dorazil do sítě Bakoš. Na opačné straně zneškodnil čistou šanci Doněcku finský gólman Slovanu Hostikka. Slovan měl více ze hry, ale v závěru druhé části hry hrál Doněck přesilovku a v poslední minutě opět dokázal vyrovnat.

Hlasy trenérů
Július Šupler (Donbass Doněck): „Jsem velmi spokojený, že jsme vyhráli. Je to důležité první vítězství v soutěži. Hráči plnili své úkoly."
Rostislav Čada (Slovan Bratislava): „V prvních dvou třetinách jsme hráli dobrý a aktivní hokej. Pomohl nám první, trochu šťastný gól. V poslední tetině nám soupeř udělil lekci z efektivity a to je důvod, proč jsme nezískali žádné body".

V úvodu třetí části hry se dostal Doněck poprvé do vedení po střele slovenského obránce Obšuta od modré čáry. Slovan hrál dvě přesilovky, ale bez efektu. Doněck čekal na příležitost a o svém prvním vítězství v soutěži rozhodl Pettersson o přihrávce Kašpara. Slovan už v závěru nedokázal vyvinout dostatečný tlak a Doněck si vítězství pohlídal.

Slovan nevyužil v utkání čtyři přesilovky. Svého soupeře přestřílel 34:21, ale body nezískal. Kapitán Slovanu Ján Lipiansky viděl příčinu prohry v menší efektivitě Slovanu. „My musíme využívat své šance. Soupeř byl trpělivý a využil své šance. Tak se hraje dnešní moderní hokej. Na prohru musíme rychle zapomenout, protože už v sobotu nás čeká utkání proti Rize," uvedl.

Slovan Bratislava - Donbass Doněck 2:4 (1:1, 1:1, 0 :2)
Diváci: 10055 (Vyprodáno)
Branky: 2. Kytnár, 24. Bakoš (Lipiansky) - 17. Beluchin (Pilař), 40. Tuppurainen, 44. Obšut, 56. Pettersson (Kašpar)

Reklama