Hlavní obsah

Obrat Jandače potěšil, kvalita ledu nikoli: Ani Barca nebude hrát na oraništi perfektní fotbal!

Přiznával, že výkon Lva Praha měl v premiéře KHL do ideálu pořádně daleko. Daleko víc ale trenéra Josefa Jandače těšilo, že mužstvo i přes nepříznivý stav nesložilo zbraně a lotyšské Dinamo Riga nakonec porazilo. „Hrozně těžký zápas, strašně důležité vítězství,“ odfrkl si.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Petr Vrána z týmu Lev Praha (vpravo) a Arvids Rekis z Dinama Riga.

Článek

„Takový start jsme si nepředstavovali. Moc jsme toho v Praze nepředvedli, Lev byl naprosto lepší a výhru si zasloužil," uznával po zápase kouč lotyšského celku Pekka Rautakallio.

Když jeho slova Jandač poslouchal, lehce se usmíval. „Pochvala hostujícího trenéra mě samo sebou těší, ale vidím to jako taktický prvek. Zvlášť v první třetině jsme moc dobře nehráli. Přeci jen šlo o první zápas, nervozita hráčům svazovala nohy. Ač jsem se ji snažil odstranit, papiňák bublal a bublal," přiznával Jandač, který pomalejší rozjezd přičítal i dlouhému čekání na úvodní buly, které oddálila předzápasová show a více než desetiminutový výpadek proudu.

„Na zápas jsme čekali padesát minut, i proto jsme se do něj těžko dostávali. Měli jsme špatný pohyb, soupeř se navíc dostal do vedení. Proti soupeřově výborné obraně jsme se prosazovali jen těžko."

I proto se Jandač rozhodl stáhnout hru na tři pětky, což Lva přeci jen probudilo. „Lepšilo se to, dostávali jsme se do tempa. Závěr už jsme si pak zkušeně pohlídali a Rigu do ničeho nepustili. Musím také vyzdvihnout výborný výkon Pöpperleho," pochválil svého gólmana.

Kouč si zároveň postěžoval na kvalitu ledové plochy, která úrovni duelu příliš neprospěla. „Nechci se na to vymlouvat a netvrdím, že je příčina jen v ledu. Ale byl hrozně špatný. To je, jako kdyby Barcelona přijela na oraniště a měla hrát perfektní kombinační fotbal. Věřím, že v sobotu proti Spartaku to bude lepší," doufá Jandač.

Reklama

Související témata: