Hlavní obsah

Klepiš: Možná chytal gólman dobře, možná jsme blbě stříleli

PRAHA

Výborně chytající gólman moskevského Spartaku Segej Borisov byl jedním ze strůjců první porážky hokejistů pražského Lva v KHL. „Měl už druhý skvělý zápas v řadě. Nejdřív udržel nulu proti CSKA a teď zářil i tady,“ tvrdil s výhrou hostů 4:1 spokojený český obránce ve službách Spartaku Jakub Nakládal.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Hokejisté Lva Praha Tomáš Mojžíš, střelec Jakub Klepiš, Luboš Bartečko a Ondřej Němec se radují z gólu proti Spartaku Moskva.

Článek

„Lev byl pro nás hodně neznámý soupeř, který předvedl výborný hokej, ale nezlomilo nás ani jeho vedení a hlavně zásluhou výtečně chytajícího Borisova," říkal trenér Spartaku Andrej Sidorenko. „Možná jejich gólman chytal dobře, možná jsme ale taky blbě stříleli. Věděli jsme, že Spartak na nás vyrukuje s úpornou obranou a bohužel jsme na ni prakticky nenašli recept," tvrdil autor jediné branky domácích Jakub Klepiš.

„Každý gól potěší, ale nemám z něj takovou radost, jako kdyby pomohl k vítězství," uvažoval český útočník. „Utkání se mi zdálo hodně vyrovnané. Mohli jsme vedení potvrdit, jenže na kdyby se hokej nehraje. Úder Spartaku pak přišel ve třetí části, což nás stálo zápas. Soupeř byl prostě hodně efektivní v koncovce," přemítal trenér Josef Jandač.

„Mně se náš výkon nezdál zrovna dobrý a rozhodně se nám nesmí stávat, že dostaneme dva góly v tak rychlém sledu. Tohle Spartak děsně nakoplo," doplnil Klepiš. „Podobně jako Riga, taky tento celek hrál hodně do obrany, spoustu střel nám zblokovali. Věděli jsme, že to s nimi bude hodně těžký zápas, zlomily to dva hloupé góly v rychlém sledu," litoval domácí obránce Michal Sersen.

Zápasy Lva běží v rychlém sledu, už v pondělí od 19 hodin hraje doma s Doněckem. „Každá výhra i prohra se může řešit jen do půlnoci v den zápasu. To platilo pro radost z vítězného vstupu do soutěže a musíme se tím řídit i po duelu se Spartakem," doplňoval Sersen. Klepiš ale přiznal, že se při sobotním teplém počasí bál o návštěvu. „Říkal jsem si, všichni chataři odjedou z Prahy i ta zvědavost z prvního zápasu opadne. Nakonec ale přišlo přes pět tisíc lidí, to bylo fajn a byli i slyšet."

Reklama