Hlavní obsah

KHL plánuje další expanzi. V příští sezóně by se měla hrát i v Chorvatsku a Itálii

Moskva/Praha

Poté, co před letošní sezónou přibyly na mapu Kontinentální hokejové ligy týmy Lva Praha, Slovanu Bratislava a Donbassu Doněck, plánuje vedení nejprestižnější evropské klubové soutěže s expanzí i nadále pokračovat. Podle ředitele KHL Alexandra Medveděva vše směřuje k tomu, aby do příštího ročníku zasáhl i italský Milán a chorvatský Záhřeb. Vyloučený není ani návrat ruského celku Lada Togliatti.

Foto: Vladimír Jína

Oficiální puk Kontinentální hokejové ligy.

Článek

"Našimi nejbližšími zastávkami jsou Záhřeb a Milán. V těchto městech se připravují na vstup do soutěže už v sezóně 2013/14," prohlásil Medveděv v rozhovoru pro Sovětskij Sport. Oba celky mají v plánu postavit osu na nejlepších tuzemských hráčích, ti by pak byli doplněni o kvalitní cizince.

Ředitel soutěže navíc doufá, že se vrátí Lada Togliatti. Ruský klub KHL hrál v letech 2008 až 2010, pak jej však postihly finanční problémy a nyní hraje Vyšší hokejovou ligu. „Lada je týmem s bohatou historií, který má na ruské hokejové mapě své místo a nemůžeme ho z ní vymazat."

Kromě Togliatti pomýšlí na KHL i další celek Vyšší ligy Rubin Ťumeň. Tým ze Sibiře věří, že dopomoci by mu k tomu měla i nová hala s kapacitou 13 600 míst, jejíž výstavba započne letos na podzim či v zimě. „Cíl dostat se do KHL jsme nikdy nezavrhli, museli bychom ale sehnat víc sponzorů. Myslím si však, že už v září 2013 bychom mohli na zrekonstruovaném stadiónu odehrát svůj první zápas v KHL," cituje Sport Express ředitele klubu Igora Jefremenka.

Zájem i z Británie a Německa

Pokud by KHL Milán se Záhřebem skutečně přijala, rozšířila by se soutěž už do devíti evropských zemí. V současnosti můžou diváci KHL vidět v Rusku, České republice, Slovensku, Ukrajině, Kazachstánu, Lotyšsku a Bělorusku.

Už teď se navíc proslýchá, že zájem o vstup do KHL projevily i týmy z Německa a Velké Británie.

Reklama

Související témata: