Hlavní obsah

Pilař litoval, že nedokázal speciální zápas v Praze vyhrát

Praha

V dresu Doněcku se vrátil do haly, kde před pěti lety získal se Spartou titul, 34letý obránce Karel Pilař. „Byl to pro mě hodně speciální zápas. Do Prahy jsem se opravdu těšil a moc jsem chtěl vyhrát. Bohužel, když jsme nedokázali vstřelit ani jeden gól, nemohlo se mi to splnit,“ líčil mistr světa z roku 2001.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Alexander Picard z HC Lev Prahase brání nájezdu hráčů Doněcku Karela Pilaře a Jevgenije Běluchina.

Článek

„Když jsem tady musel zahnout do kabiny hostů, bylo to pro mě opravdu zvláštní, ale neodolal jsem tomu, abych přes chodbu nezašel pozdravit kluky ze Sparty," vyprávěl Pilař, ale na žádné hecování na ledě s jedenácti krajany v dresu Lva nedošlo. „Tohle už ve svém věku nedělám. Navíc to bych se tady musel bavit prakticky s každým," usmál se.

Pro rodinu a kamarády musel shánět hodně lístků. „Bylo jich snad přes dvacet. Až mě překvapilo, jaký byl ze strany známých zájem o to vidět naše utkání, naštěstí si někteří koupili vstupenky sami," líčil Pilař.

Lev má podle něj opravdu silné mužstvo, navíc hraje odlišným stylem než ruské kluby v KHL. „Nespoléhají tolik jen na talent a invenci, naopak jsou hodně dobře organizovaní a přišlo mi, že na ledě všichni dělali, co měli a proto vyhráli," uvažoval Pilař, který i v minulé sezóně hrál za Lva.

„S Popradem to hokejově nechci srovnávat, spíš mě mrzí, že současný Lev se bránil za svého předchůdce převzít závazky vůči některým hráčům," tvrdil Pilař, ale i k němu dolehly zprávy, že po intervenci prezidenta KHL Medvěděva má v horizontu pár dní dojít k finančnímu narovnání.

Reklama

Související témata: