Hlavní obsah

Čerepovec - Lev 2:3 SNLev Praha vyhrál i v Čerepovci, uspěl po nájezdech

Moskva
Aktualizováno

Hokejisté Lva Praha zvítězili v Kontinentální lize na ledě Čerepovce 3:2 po samostatných nájezdech a připsali si v pátém utkání sezóny čtvrtou výhru. Rozstřel rozhodl slovenský útočník Juraj Mikúš. Nováček KHL navázal na čtvrteční výhru na ledě Viťazu Čechov a sérii tří venkovních utkání zakončí v pondělí od 18:00 v Minsku proti Dinamu.

Foto: Sport.cz

Tomáš Pöpperle, gólman pražského Lva

Článek

Lev v úvodu přečkal dvě oslabení a v deváté minutě se dočkal vedení díky Klepišovi, který si připsal ve čtvrtém utkání sezóny třetí trefu. Od mantinelu si kanonýr Lva najel mezi kruhy a bekhendem překonal gólmana Košečkina. Následně mohli Pražané zvýšit v přesilovce, ale Severstal se při Čáslavově trestu ubránil.

Ještě v úvodní části nepřineslo změnu stavu ani Picardovo vyloučení, ale ve 22. minutě už slavili domácí vyrovnání, když za zády Pöpperleho skončila rána finského obránce Laaksa. Za necelé tři minuty otočil stav z dorážky Šipačov.

V polovině utkání mohl Lev vyrovnat při Rjazancevově trestu, ale Čerepovec velkému náporu odolal. Následně šli pykat Kazionov s Jegorševem a přesilovku pěti proti třem už hosté využili. V 35. minutě se prosadil v dobře známém prostředí Němec. V Severstalu strávil uplynulé dvě sezony a odtud zamířil do pražského týmu.

Rozhodnutí pak nepřinesly tři přesilovky Čerepovce ani příležitost kapitána Lva Novotného v 52. minutě. Pöpperle také šance domácích pochytal, a když nevyužil možnost ani v závěru prodloužení Vrána, došlo na nájezdy. V nich se prosadil jen Mikúš, který překonal Košečkina bekhendovým blafákem.

Koukal i popáté bodoval

Petr Koukal bodoval i v pátém utkání KHL, když jedním gólem přispěl k vysokému vítězství Nižněkamsku 6:2 na ledě Avangardu Omsk. Celkem má na kontě šest bodů za tři branky a stejný počet asistencí.

Gól, kterým Koukal v přesilovce v 42. minutě zvýšil na 3:0, mu navíc bude do statistiky zapsán jako vítězná trefa. Přihrál mu na ni krajan Jan Kolář. Domácí pak dokázali snížit na minimální rozdíl, ale Nižněkamsk odpověděl dalšími třemi brankami.

V KHL se daří i obránci Marku Trončinskému, který v poslední minutě zápasu Chanty-Mansijsk - Kazaň přihrál na druhý gól domácího celku a pomohl zařídit konečný stav 2:0. Trončinský si zatím udržuje průměr jednoho bodu na zápas, na kontě má jednu branku a tři asistence.

Ve druhém zápase za sebou vyšli střelecky naprázdno hráči Čechova. Viťaz po předchozí domácí porážce 0:2 se Lvem Praha prohrál opět před vlastními diváky 0:3 i s dalším nováčkem soutěže Slovanem Bratislava. Gólem se na tom podílel český útočník Michal Vondrka.

Kontinentální hokejová liga:
Severstal Čerepovec - HC Lev Praha 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 22. Laakso (Bergfors, Ketov), 25. Šipačov (Bergfors, Ketov) - 9. Klepiš, 35. Němec (Klepiš, Novotný), rozhodující sam. nájezd Mikúš. Rozhodčí: Dějev, Ravodin - Kalinkin, Kapustin. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 4056.
Čerepovec: Košečkin - Rjazancev, Čáslava, Andersén, Laakso, Jegoršev, Stasenko, Zemčenko - Ketov, Šipačov, Bergfors - Lehtonen, Kovyršin, Kazakovcev - Kazionov, Berdnikov, Stoljarov - Gimbatov, Jemelejev, Bučněvič. Trenéři: Andrej Nazarov, Igor Kaljanin, Igor Petrov a Vladimir Vorobjev.
Lev Praha: Pöpperle - Oystrick, Němec, Mikuš, Hunkes, Picard, Porseland, Mojžíš - Klepiš, Vrána, Bartečko - Jaroslav Svoboda, Christensen, Novotný - Surový, Karamnov, Hossa - Sekáč, Mikúš, T. Rachůnek - Cingel. Trenéři: Josef Jandač, Jiří Kalous a Vitalij Karamnov.
Omsk - Nižněkamsk 2:6 (za hosty Koukal 1+0, Kolář 0+1)
Barys Astana - Ufa 3:2
Chanty-Mansijsk - Kazaň 2:0 (Trončinský 0+1)
Magnitogorsk - Petrohrad 4:3
Viťaz Čechov - Slovan Bratislava 0:3 (Vondrka 1+0)
Spartak Moskva - Chabarovsk 3:1 (za hosty Petružálek 0+1)
Dinamo Riga - Novokuzněck 3:1
Doněck - Novosibirsk 2:3 po sam nájezdech (za domácí Nedorost a Kašpar oba 0+1)
Dinamo Minsk - CSKA Moskva 3:1.

Reklama