Hlavní obsah

Slovan - Petrohrad 4:2Bratislavský Slovan si v KHL připsal cenný skalp. Silný Petrohrad udolal v samotném závěru

Bratislava

Hokejisté Slovanu Bratislava se v Kontinentální lize radovali z cenného vítězství. Před vlastním publikem zdolali v pondělí tým SKA Petrohrad 4:2, když vítězný gól vstřelil v 57. minutě Šatan.

Foto: Jan Koller, ČTK

Střídačka Slovanu Bratislava - uprostřed český trenér Rostislav Čada, vlevo jeho asistent Roman Stantien.

Článek

Petrohrad sice zahájil utkání náporem, ale byli to domácí, kteří se radovali z branky jako první. Ve třetí minutě totiž využil první přesilovku utkání bývalý sparťanský útočník Bližňák. Vzápětí měl obrovskou šanci Švéd Maartensson, sám před brankářem Janusem ovšem neuspěl. Hosté se dočkali vyrovnání v osmé minutě. V krátkém sledu se dva hráči Slovanu provinili proti pravidlům a Maartensson se ve dvojnásobné přesilovce zblízka nemýlil. Domácí měli problémy s rychlými kombinacemi hráčů Petrohradu a dostávali se pod tlak. Z ojedinělého protiútoku však skóroval mladý útočník Slovanu Mikúš, když Štěpánek jeho střelu z dálky podcenil. Do první sirény měl ruský celek šanci na vyrovnání. Jenže v početní výhodě Glazačev ani z bezprostřední blízkosti nedokázal dopravit kotouč do brány.

Hosté se dočkali druhého gólu až ve druhém dějství. V přesilovce Slovanu se dopustil chyby na útočné modré obránce Švárny a únik dvojice hráčů Petrohradu zakončil blafákem český útočník Petr Průcha. Vedení mohl vrátit domácím Miklík, nařízené trestné střílení však neproměnil. Do konce třetiny se ještě zaskvěli oba brankáři, když Štěpánek zlikvidoval tutovku Šťastného a domácí Janus pokazil radost Fjodorovi.

V závěrečné třetině si hosté vypracovali obrovské příležitosti, brankář Januse se ovšem překonával. V jednom případě už byl překonaný, ale rozhodčí po konzultaci s kolegou u videa gól pro vysokou hůl neuznal. Když už to vypadalo, že zápas půjde do prodloužení, prostřelil Štěpánka zkušený útočník Šatan. Tříbodový zisk poté ještě domácím pojistil Bartovič. Hrdinou duel se stal gólman Slovanu Janus, jenž čelil dvaapadesáti střelám soupeře a právem byl vyhlášen nejlepším hráčem svého mužstva.

"Bylo to vydřené vítězství, ale proti tak silnému týmu ho bereme," řekl po utkání Miroslav Šatan. "V Bratislavě jsme viděli zatím nejlepší utkání. V koncovce jsme byli šťastnější a trpělivější," prohlásil trenér bratislavského celku Rostislav Čada.

O poznání horší náladu měl po zápase trenér Petrohradu Miloš Říha. "Slovan vyhrál zaslouženě, dal do zápasu víc bojovnosti. My jsme prohráli zápas v poslední třetině svými chybami."

Kontinentální hokejová liga:
Slovan Bratislava - SKA Petrohrad 4:2 (2:1, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Bližňák (Vondrka), 14. Mikúš (Šťastný), 57. Šatan (Štajnoch. Ďatelinka), 58. Bartovič (Kukumberg) - 8. Maartensson (Thoresen, Kalinin), 26. Průcha (Thoresen). Diváci: 10 055 (vyprodáno).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články