Hlavní obsah

Voráček a Hudler trénovali se Lvem, klub jejich příchod řeší

Praha

Hokejoví útočníci Jakub Voráček z Philadelphie a Jiří Hudler z Calgary už dnes trénovali s českým nováčkem Kontinentální ligy Lvem Praha, ale jejich příchod při výluce NHL ještě není definitivně dořešený. Klub pracuje na tom, aby oba mohli nastoupit už ve čtvrtečním domácím utkání proti Avangardu Omsk. Na poslední volné místo na rozšířené soupisce pro posily z NHL se snaží klub údajně získat nejmenovaného zahraničního hokejistu.

Foto: Sport.cz

Jakub Voráček trénoval se Lvem Praha.

Článek

Lev aktuálně vyřizuje angažování Voráčka a Hudlera. "Máme o ně zájem, dneska s námi trénovali, ale nejsou hráči Lva," řekl ČTK mluvčí klubu Jan Rachota. Klub se chystá potvrdit jejich příchod až po vyřešení všech administrativních záležitostí.

Třiadvacetiletý Voráček v uplynulé sezoně NHL v dresu Flyers nasbíral v 78 zápasech základní části 49 bodů za 18 branek a 31 asistencí. V play off zaznamenal v 11 duelech deset bodů za dvě trefy a osm asistencí.

Mistr světa z roku 2010 si vysloužil nový čtyřletý kontrakt s Philadelphií, podle nějž si má vydělat celkem 17 milionů dolarů. Kladenský odchovanec má na kontě v NHL celkem 319 zápasů a 183 bodů za 57 branek a 126 přihrávek, v play off nasbíral v 15 duelech dva góly a devět asistencí.

Do KHL míří Voráček poprvé na rozdíl od Hudlera, který v sezóně 2009/10 oblékal dres Dynama Moskva. Pak se vrátil do Detroitu, v jehož dresu si připsal v uplynulé sezóně v 81 utkáních 50 bodů za 25 gólů a stejný počet přihrávek, v pěti duelech play off vstřelil dvě branky.

V létě se osmadvacetiletý vítěz Stanleyova poháru z roku 2008 s Red Wings rozloučil a podepsal jako volný hráč čtyřletou smlouvu s Calgary celkem na 16 miliónů dolarů. V NHL se Hudler může pochlubit bilancí 214 bodů za 87 gólů a 127 přihrávek z 409 utkání a dalších 33 bodů za 12 branek a 21 přihrávek v 66 zápasech play off. Bývalý hráč Vsetína působil také krátce v sezóně 2002/03 ještě v ruské lize v Kazani.

Reklama

Související témata: