Hlavní obsah

VIDEO: Ovečkinova premiéra v KHL. Gól nedal, zato parádním hitem sestřelil Pivka

Moskva/Praha

Hvězdy z NHL táhnou pozornost na evropská kluziště. Ve čtvrtek se při výluce zámořské soutěže poprvé představil v Kontinentální lize Alexandr Ovečkin, k vysoké výhře Dynama Moskva v duelu s Dinamem Minsk ale přispěl věhlasný snajpr jen jednou asistencí. Na ledě byl ale pořádně vidět...

První zápas Ovečkina v KHL

 
Článek

Dlouhých jedenáct let uplynulo od doby, kdy na podzim roku 2001 Ovečkin debutoval v dresu Dynama v tehdejší ruské Superlize. Tehdy jako mladičký, teprve šestnáctiletý zajíc. Včera vyjela na led moskevské arény hvězda první velikosti, která přitáhla podobnou pozornost jako u nás Jaromír Jágr svým angažmá v Kladně.

Nejlepší střelec NHL z roku 2008 a dvojnásobný vítěz Hartovy trofeje pro nejužitečnějšího hráče zámořské soutěže se sice při premiéře gólově neprosadil, výkonem ale nezklamal.

S neobvyklým číslem 32 na zádech - svou oblíbenou osmičku si vybrat nemohl - se sám postaral o několik povedených průniků jeden na jednoho, na výhře 7:2 se podílel jednou asistencí. Ukázal se ale opět i jako tvrdý muž, když ve středním pásmu sestřelil českého forvarda Libora Pivka.

Reklama