Hlavní obsah

KHL: Novák přihrál Ovečkinovi na první gól, ale šlágr vyhrál Petrohrad

Petrohrad
Aktualizováno

Hokejisté Petrohradu, vedení Milošem Říhou, vyhráli v dnešním šlágru KHL 3:1 na ledě Dynama Moskva. Jediný gól mistrovského celku vstřelil po přihrávce českého obránce Filipa Nováka hvězdný útočník Alexandr Ovečkin, jenž se prosadil v dresu mateřského týmu poprvé při výluce NHL.

Článek

Hosty z Petrohradu poslal do vedení ve 12. minutě Patrick Thoresen, na jehož gólu v přesilovce pět na tři se podíleli asistencemi český útočník Petr Průcha a kanonýr z New Jersey Ilja Kovalčuk. Kapitán Washingtonu Ovečkin vyrovnal tři minuty nato, když také v přesilovce překonal petrohradského gólmana Ilju Ježova, jenž dostal v brance přednost před Jakubem Štěpánkem.

Hostující SKA nicméně díky gólům Maxima Afinogenova a Viktora Tichonova v dalších dvou třetinách rozhodl o svém vítězství.

Český útočník Václav Nedorost skóroval v třetím zápasu za sebou a čtvrtým gólem v sezoně pomohl Doněcku k vítězství 3:2 po nájezdech na ledě Atlantu Mytišči. Hostující Donbass přitom prohrával už o dvě branky, ale také zásluhou Nedorostovy trefy dovedl zápas do samostatných nájezdů. Také v nich se český dvojnásobný juniorský mistr světa prosadil a přispěl k první výhře nováčka KHL po pěti porážkách.

Kontinentální hokejová liga:
Atlant Mytišči - Doněck 2:3 po sam. nájezdech (za hosty Nedorost 1+0),
Dynamo Moskva - Petrohrad 1:3 (Novák - Průcha oba 0+1),
Jaroslavl - Dinamo Riga 2:1 po sam. nájezdech,
Nižnij Novgorod - Spartak Moskva 3:0.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články