Hlavní obsah

Slovan - Astana 4:2Slovan počtvrté v řadě v KHL vyhrál, tentokrát zdolal Astanu

Ivan VilčekSport.czPrávo

Slovan Bratislava zdolal v pondělním utkání Kontinentální hokejové ligy před vlastním publikem Astanu 4:2 a počtvrté v řadě se radoval z vítězství.

Článek

Po opatrném začátku měli domácí přesilovou hru, vytvořili si v ní tlak, gól však nevstřelili. Diváky ve vyprodané aréně následně vzrušila střela obránce Ďatelinky, který ranou ze středního pásma orazítkoval tyč. Následně se už Slovan dočkal. Po přihrávce českého útočníka Vondrky trefil horní růžek Miklík.

Domácí poté zvýšili vedení po krásné akci čtvrtého útoku. Gól zaznamenal Daňo, který hrál první utkání po zranění. Astana následně zvýšila aktivitu a brankář Janus musel ukázat své umění při šancích Krasnoslobodceva a Uppera. Závěr třetiny dohrávali domácí bez vyloučeného Lipianského, jenž dostal za zranění protihráče vyšší trest na pět minut a do konce utkání. Hosté mohli snížit, půl minuty před koncem třetiny ovšem trefil Dawes pouze tyč.

Kazaši se radovali z gólu až na začátku prostřední dvacetiminutovky, když početní výhodu přece jen využil Antropov. Jenže uběhla jen minuta a Slovan měl svůj dvoubrankový náskok zpět. Český útočník Vondrka totiž dokázal v oslabení proměnit sólový nájezd. Hosté mohli ještě zkorigovat stav, trestné střílení ale neproměnili. Na ledě rostla nervozita a po několika bitkách se zaplnila trestná lavice na obou stranách. Výsledkem byla další čtyřminutová přesilovka Astany, kterou však kazašský tým nevyužil.

V závěrečné části se emoce trochu zmírnily a Astana se znovu dotáhla na rozdíl jediného  gólu, když se prosadil Boyd. Astana se ovšem vyrovnání nedočkala, při další přesilovce hostů unikla dvojice Vondrka - Bližňák a druhý jmenovaný se nemýlil.

„V závěru nám chyběly síly. Bylo důležité, že jsme vsítili dva góly už na začátku a nemuseli jsme dotahovat," uvedl po utkání obránce Slovanu Ľubomír Višňovský.

O poznání hůř se hodnotil duel kouč Astany Vladimiru Krikunovi. „V první třetině jsme se špatně pohybovali. Dostali jsme dvě branky, když jsme hráli přesilovku. Proti takovému soupeři jako je Slovan, se to nesmí stát," sdělil hostující trenér.

Kontinentální hokejová liga:
Slovan Bratislava - Barys Astana 4:2 (2:0,1:1,1:1)
Branky a nahrávky: 9. Miklík (Vondrka), 14. Daňo (Šťastný), 23. Vondrka (Bližňak), 47. Bližňák (Vondrka, Švárny) - 22. Antropov (Upper), 45. Boyd (Dawes, Bochenski). Diváci: 10 055 (vyprodáno).

Reklama

Související témata: