Hlavní obsah

Lev ohlásí třetí zvučnou posilu ze zámoří. Nováčka KHL posílí slovenský obr Zdeno Chára!

Jan ŠkvorSport.cz
Aktualizováno

Ještě na konci minulého týdne to vypadalo, že nováček Kontinentální hokejové ligy Lev Praha získá jako třetí posilu ze zámoří Romana Červenku, o pár dní později je ale všemu jinak. Obranu aktuálního lídra Západní konference KHL vyztuží hvězdný kapitán Bostonu Bruins Zdeno Chára! Sport.cz to potvrdil tiskový mluvčí Lva Jan Rachota.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdeno Chára posílí během výluky v KHL pražského Lva.

Článek

„Možnost angažovat Zdena Cháru se nám opravdu naskytla a velmi reálně ji zvažujeme. Všechno by se mělo doladit během dnešní noci či středečních ranních hodin. Důležité je, že hráč projevil zájem za nás hrát," dodal Rachota.

Chára je v zámoří považován za jednoho z nejlepších obránců, v sezóně 2008/09 získal Norris Trophy určenou právě pro nejlepšího zadáka NHL. O dva roky později pak dovedl jako kapitán Boston k zisku Stanley Cupu.

Dres pražského celku by mohl obléknout už v sobotu, kdy Lev v pražské O2 areně přivítá Petrohrad vedený českým koučem Milošem Říhou. V sestavě ruského celku figuruje i Ilja Kovalčuk, další eso ze zámoří, a Češi Jakub Štěpánek s Petrem Průchou.

Lev tak nyní má naplněný limit tří možných posil ze zámoří - v kádru kromě plánovaného příchodu Cháry figurují i útočníci Jiří Hudler s Jakubem Voráčkem. Pokud by tedy klub přeci jen mocně toužil po Červenkovi, musel by se jednoho hráče z NHL vzdát. To je však krajně nepravděpodobné.

Kromě Cháry Lev zároveň do konce sezóny získal slávistického obránce Jakuba Krejčíka. Už v minulých dnech přitom nováček soutěže získal z Omsku dalšího zadáka Martina Škoulu.

Reklama

Související témata: