Hlavní obsah

Krejčík míří ze Slavie do Lva. Bude to těžké loučení, přiznává

Praha

Pražská Slavia pustila do týmu Lev Praha jednoho z nejperspektivnějších českých obránců. Jakub Krejčík toho za svou krátkou kariéru stihl hodně. V útlém věku se zařadil mezi největší obránce červenobílých, s národním mužstvem získal bronz na MS a teď mírí do týmu KHL. Své nové angažmá vyhlíží s odhodláním.

Foto: ČTK

Jakub Krejčík již dres Slavie oblékat nebude.

Článek

Jedenadvacetiletý Jakub Krejčík je v nedávné době již třetí defenzivní akvizicí pražského Lva. Ten vedle Zdena Cháry, jenž je považován za jednoho z nejlepších beků na světě vůbec, přivedl ještě českého reprezentanta Martina Škoulu. Slávistický odchovanec tak bude muset čelit rozsáhlé a kvalitní konkurenci v obranných řadách druhého týmu KHL. Krejčíkovi by však mohly pomoci nasbírané zkušenosti.

Mladý obránce toho za necelé dva roky v dospělém hokeji stihl opravdu hodně. V sezóně 2010-11 nakoukl do slávistického "áčka" na posledních devět zápasů a poté odváděl velmi kvalitní výkony v play-off. V něm byl jedním z nejvytěžovanějších beků sešívaných. Loni již patřil mezi pevné články slávistických obranných linií. Svůj strmý kariérní růst završil účastí na minulém mistrovství světa, kde dopomohl k bronzovým medailím.

Zase o stupínek výš

Ve svém třetím roce "mezi chlapy" Krejčík opět povyšuje. Na svou novou štaci nastupuje s pokorou, ale neskrývá ani odhodlání.

„Respekt tam bude, ale budu se ho snažit využít a nechybovat. Už jsem si to vyzkoušel na mistrovství světa, kde jsou skvělí hráči. Koukal jsem na ně v televizi a pak jsem proti nim hrál. Snad mi zkušenosti pomůžou," řekl Krejčík v úterý po posledním zápase za Slavii. „Budu se na to muset psychicky i fyzicky připravit a snad to dobře zvládnu," přál si.

Velkou hlavu si nedělal ani z posledního zápasu ve slávistickém dresu, kdy nastoupil proti Liberci. „Trochu specifické to bylo, ale snažil jsem se to brát jako normální zápas a nevnímat to. Samozřejmě jsem si to ale uvědomoval," řekl Krejčík, pro něhož bylo úterní utkání jubilejním stým startem v extralize. „To jsem ani netušil," přiznal.

Začátek zřejmě v "domácím" prostředí

Jakub Krejčík se však také podělil o své smíšené pocity z odchodu. „Lehce se mi to tu opouštět nebude, vyrostl jsem tady a je mi to samozřejmě hodně líto. Navíc teď, když se naše hra docela pozvedla tím, že je v NHL výluka a máme tu takové hráče jako jsou Roman Červenka s Vláďou Sobotkou. Bude to těžké loučení," sdělil pro oficiální web Slavie.

Mladý obránce může premiérový start absolvovat v O2 areně, která je obyčejně domovským stadionem Slavie. LEV Praha totiž ve čtvrtek hostí SKA Petrohrad s Iljou Kovalčukem. „V O2 areně nehraje jen Slavie, ale teď i Kladno a bude se tam hrát i KHL. Beru to normálně a neřeším to," dodal. V obraně Lva je přetlak, a tak to Krejčík s nominací na utkání bude mít složité, avšak do karet mu hraje fakt, že v zápasech KHL musí mít tým v každém zápasu na soupisce čtyři hráče od 17 do 21 let.

Reklama

Související témata: