Hlavní obsah

Pražský Lev ukončil spolupráci s Hudlerem. Přijde Červenka?

Praha

Vedení týmu HC Lev Praha se ve středu dohodlo na ukončení spolupráce s českým útočníkem Jiřím Hudlerem. Informaci potvrdil Sport.cz tiskový mluvčí klubu Jan Rachota. Důvodem rozvázání kontraktu jsou zdravotní problémy, které u českého útočníka přetrvávaly.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník Jiří Hudler z pražského Lva v obklíčení hráčů Astany.

Článek

V posledních dvou zápasech se Hudler v dresu Lva neobjevil. Po návratu z tripu se v nemocnici v Motole podrobil specializovanému vyšetření, které odhalilo svalové zranění. "Lékaři doporučili Hudlerovi klid a následnou rehabilitaci. Z tohoto důvodu se obě strany dohodly na rozvázání kontraktu," řekl pro Sport.cz Rachota.

Osmadvacetiletý forvard zamířil do kádru nováčka Kontinentální hokejové ligy (KHL) v září společně s Jakubem Voráčkem. Kvůli problémům s břišními svaly a třísly však stihl odehrát pouze čtyři zápasy, v nichž si připsal jednu asistenci.

Odchovanec Vsetína odešel po sezóně z Detroitu, který ho v roce 2002 draftoval, a jako volný hráč uzavřel čtyřletou smlouvu s Calgary. V zámořské NHL má šikovný útočník bilanci 214 bodů (87+127) z 409 utkání. V 66 zápasech play off zaznamenal 33 bodů za 12 branek a 21 asistencí.

Díky odchodu Hudlera má Lev v současnosti na soupisce volná ještě dvě místa pro případné posily z NHL. Vedle avizovaného příchodu obránce Cháry by poslední místo v kádru mohl zaplnit slávistický forvard Roman Červenka.

Reklama