Hlavní obsah

Netík odchází z Liberce do Nižněkamsku. V týmu Bílých Tygrů končí i Novotný

ras, jsvČTKSport.cz
Aktualizováno

Hokejista Tomáš Netík se dohodl s Libercem na ukončení spolupráce a odchází do Kontinentální ligy. V Rusku bude oblékat dres Nižněkamsku a naváže tak na své působení v KHL v týmech CSKA Moskva a Lvu Poprad. Bílé Tygry opouští také mladý forvard Štěpán Novotný, jenž se domluvil s klubem na ukončení spolupráce.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejista Tomáš Netík míří do KHL.

Článek

"Tomáš Netík se s Neftěchimikem dohodl na smlouvě do konce sezóny," řekl hráčův agent Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services. Nižněkamsk řeší angažováním bývalého sparťanského útočníka také rozsáhlou marodku, na které je i Jan Kolář či další útočníci Maxim Pestuško, Jegor Milovzorov a Nikolaj Lukjančikov.

Netík v dresu Liberce odehrál sedm zápasů a připsal si šest bodů za tři branky a stejný počet asistencí. V KHL se pokusí navázat na minulý ročník, v němž za Lva Poprad nasbíral ve 42 duelech 28 bodů za 17 branek a 11 asistencí. V Neftěchimiku se potká s dvěma krajany, vedle Koláře v létě posílil tým i další lídr Pardubic Petr Koukal.

"O Tomášovi v Nižněkamsku dobře věděli už dřív. Viděli ho v době, kdy hrál za Poprad. Už loni jsme se s vedením bavili o tom, že by měli zájem. Po sezóně jsme se k jednáním vrátili, klub se ale tehdy rozhodl jinak," uvedl Vůjtek.

Netík minulý ročník dohrál ve švédském Växjö, kam zamířil poté, co padly naděje Lva Poprad na účast v play-off. Měl velký zájem v KHL pokračovat, během čekání na nabídku se ale dohodl na angažmá v Liberci. "Byli jsme připraveni jednat dál a máme radost, že došlo k domluvě s Nižněkamskem," dodal Vůjtek. Za nový tým by měl Netík poprvé nastoupit ve čtvrtek proti Slovanu Bratislava.

Kádr podještědského celku opouští rovněž útočník Štěpán Novotný, který si připsal za Liberec šest startů, ani v jednom utkání však nebodoval. "Od Štěpána Novotného jsme čekali trochu více a i on sám by chtěl dostávat více prostoru na ledě. Proto jsme se dohodli na vzájemném ukončení spolupráce k dnešnímu dni," řekl pro oficiální internetové stránky Bílí Tygři Liberec generální manažer klubu Ctibor Jech.

Reklama

Související témata: