Hlavní obsah

Trenér Čada je spokojen s hrou Slovanu, chce do play off KHL

Český trenér hokejistů Slovanu Bratislava Rostislav Čada je spokojen s dosavadními výkony nováčka Kontinentální ligy, který se po 13 odehraných zápasech pohybuje ve středu tabulky Západní konference. Čada chce s týmem, za nějž hraje také český útočník Michal Vondrka, postoupit do play off KHL.

Foto: www.khl.ru

Kouč Slovanu Rostislav Čada.

Článek

"Určitě jsem s hrou spokojen, protože máme minimum hráčů, kteří mají zkušenosti z KHL. Jsme nové mužstvo s nejnižším rozpočtem, což v hokeji znamená hodně. Toto všechno nahrazujeme nadšením a bojovností," řekl Čada. V Západní konferenci KHL, v které hraje i Lev Praha, patří Slovanu se sedmi vítězstvími z 13 odehraných utkání osmá příčka.

Čada chce vítěze uplynulého ročníku nejvyšší slovenské hokejové soutěže dovést v KHL do závěrečných bojů o Gagarinův pohár. "My jsme ohlásili smělý cíl dostat se do play off. Pracujeme na tom, já doufám, že se nám to podaří," poznamenal osmapadesátiletý trenér. Ze čtrnáctičlenné Západní konference KHL postoupí do vyřazovací části osm týmů.

Chvála českého hráče

Dres Slovanu obléká také bronzový medailista z letošního mistrovství světa Vondrka, který je spolu s kapitánem Miroslavem Šatanem nejproduktivnějším hráčem klubu. "Já jsem rád, že Michal Vondrka přišel, že naplňuje očekávání. Patří k nejlepším hráčům, co se týče útočné hry," poznamenal Čada.

Hráči Slovanu se na domácím ledě mohou spolehnout na podporu fanoušků. Až na jednu výjimku byla bratislavská aréna s kapacitou 10.055 diváků na zápasy KHL vyprodaná. "Na jedné straně nás to zavazuje, nechceme publikum zklamat. Na druhé straně v těch vyrovnaných a vypjatých utkáních to byla i zásluha publika, že jsme z nich odešli s body," ocenil Čada fanoušky.

Zdražili vstupné

Bratislavský klub vzhledem k výluce NHL angažoval slovenské obránce Ľubomíra Višňovského a Andreje Sekeru. Kvůli nákladům na jejich pojištění zdražil Slovan vstupné na domácí zápasy v průměru o šestinu. Vstupenky nyní přijdou na deset až 18 eur (250 až 450 korun).

Čada ve Slovanu krátce působil už v sezóně 2006/07. Hokejisty Košic zase dvakrát dovedl k zisku titulu slovenských mistrů. "Trénovat slovenskou extraligu a trénovat KHL je podstatný rozdíl. Hlavně je to rozdíl ve složení kádru a úrovni soutěže," dodal.

Reklama