Hlavní obsah

VIDEO: Bývalý šílenec z Čechova se znovu porval. Dvoumetrový Lotyš mu ale srazil hřebínek

V Kontinentální hokejové lize je známou firmou. Třicetiletý útočník Jon Mirasty na sebe v loňské sezóně upozorňoval coby jeden z nechvalně proslulých rváčů z Čechova. Před letošním ročníkem sice zamířil do kazašského Barysu Astana, rozhodně to však neznamená, že by s pěstními výměnami názorů přestal. Jen si teď za cíl vybral soka, který byl nad jeho síly...

Bitka Mirastyho s Ivanansem v KHL

 
Článek

Na lotyšské Dinamo Riga má snad Mirasty spadeno. Vloni nechyběl ještě v dresu Čechova u hromadné bitky, kterou zakončil sápáním se na střídačku soupeřova týmu, ze které chtěl vytáhnout jednoho z protihráčů k dalšímu pěstnímu souboji. Ačkoliv neuspěl a naopak inkasoval trest do konce utkání, ledovou plochu opouštěl s gesty, která naznačovala, že za své představení právě obdržel pás boxerského šampióna.

Před právě probíhající sezónou zamířil třicetiletý Kanaďan do kazašské Astany a až do pondělního duelu s Rigou se držel. Vždyť za šest zápasů inkasoval jen jeden menší trest. Jenže proti celku z lotyšské metropole vydržel v klidu jen 130 vteřin.

Jako svůj terč si vybral téměř dvoumetrového Lotyše Raitise Ivananse, který do KHL zamířil před sezónou po deseti letech strávených v zámořské NHL a nižší AHL. Za tu dobu si na své konto připsal takřka 130 bitek a své zkušenosti prodal i proti Mirastymu, kterého po pár vteřinách povalil k ledu.

Oba hráči za svou boxerskou vložku dostali pětiminutový trest, Astana nakonec Rigu porazila hladce 5:0.

Reklama

Související témata: