Hlavní obsah

VIDEO: Bývalý rváč Čechova dostal nakládačku! Po bitce vrávoral, na trestnou mu pomáhal sudí

Čechov

Minulou sezónu byl v dresu Čechova postrachem všech soupeřů toužících po hraní hokeje, teď však bitkařské renomé Jona Mirastyho uvadá. Před týdnem útočníka, který před letošním ročníkem zamířil v KHL do Barysu Astana, v pěstním souboji přemohl lotyšský obr Ivanans z Rigy, v pondělí dostal naloženo ještě víc. Shodou okolností v zápase proti "svému" Čechovu.

Bitka Mirastyho s Gilliesem

 
Článek

Kanadskému útočníkovi Mirastymu se už ve třetí minutě zápasu Čechova s Astanou postavil jeho krajan Trevor Gillies, více než metrákový pořízek s mnohaletými zkušenostmi ze zámořských soutěží.

A v nich třiatřicetileté levé křídlo rozhodně nevynikalo sbíráním branek a asistencí. V NHL odehrál Gillies za Anaheim a New York Islanders 57 zápasů, ve kterých posbíral 261 trestných minut, zatímco vstřelil jen dva góly. Jeho bilance v nižší lize AHL je ještě výmluvnější. Během 380 utkání si připsal osm zásahů a plných 1536 trestných minut!

Své rváčské zkušenosti Gillies prodal právě v bitce s Mirastym. Po počátečním oťukávání přešel na věc a několika přesnými ranami svého soka posadil na zadek. Očividně otřesený Mirasty pak na ledě vrávoral, na trestnou lavici mu dokonce musel pomáhat rozhodčí.

Čechov nakonec Astanu zdolal 3:2 po samostatných nájezdech.

Mirastyho si fanoušci KHL pamatují zejména kvůli představení v loňské sezóně proti lotyšské Rize. Tehdy vyhranou bitku zakončil sápáním se na střídačku soupeřova týmu, ze které chtěl vytáhnout jednoho z protihráčů k dalšímu pěstnímu souboji. Ačkoliv neuspěl a naopak inkasoval trest do konce utkání, ledovou plochu opouštěl s gesty, která naznačovala, že za své představení právě obdržel pás boxerského šampióna.

Reklama

Související témata: