Hlavní obsah

Slovan - CSKA 2:3Slovan nestačil na CSKA, prohrál doma o gól

Ivan Vilček (Bratislava)ČTKSport.czPrávo
Aktualizováno

Hokejisté Slovanu Bratislava podlehli před domácími fanoušky moskevskému CSKA 2:3. Ruský celek si vypracoval dvoubrankové vedení, na které dokázal ještě ve druhé části odpovědět Višňovský. Vítězný gól CSKA zaznamenal Rylov.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Netík se podílel na vítězném gólu Nižněkamsku.

Článek

Moskevské mužstvo v čele s Dacjukem a Radulovem začalo utkání opatrně, ale postupně mělo více ze hry. Do první šance se dostal Dacjuk po přihrávce Alexandra Radulova. Hvězdný útočník CSKA šanci neproměnil. Vzápětí skóroval Marčenko, jehož střelu tečoval bruslí domácí obránce. Při snaze domácího Slovanu vyrovnat ztratili jeho útočníci puk na útočné modré a Alexander Radulov poslal do brejku svého bratra Igora, který blafákem překonal brankáře Januse. Tlak CSKA se zvyšoval i díky první přesilovce hostí, ale další gól už do přestávky nepadl.

Do druhé třetiny nastoupil Slovan jako vyměněný a Višňovský krásnou střelou příklepem snížil. Domácí pokračovali v tlaku, ale přibrzdil je gól CSKA prakticky do prázdné branky. Před tím totiž moskevský hráč podrazil brankáře Januse přímo v brankovišti. Navzdory protestům kapitána Šatana rozhodčí gól uznali. Kapitán domácích se pomstil tím nejlepším možným způsobem a střelou švihem opět snížil na rozdíl jednoho gólu. Napjatá atmosféra se přenesla z ledu i do hlediště, kde bezpečnostní služba zasahovala proti fanouškům CSKA.

Snaha domácích o vyrovnání pokračovala i v poslední části hry. Dvakrát pálil Višňovský, ale minul. Na opačné straně brankář Janus zachraňoval před dvojicí Alexander Radulov-Grigorenko a následně vystřelil z otočky sám Radulov. Diváci už vstávali při střele obránce Štajnocha, která však skončila na tyčce slovenského brankáře Stani ve službách moskevského celku. Slovanu nepomohla k vyrovnání ani 40 vteřinová hra bez brankáře.

Obránce Ľubomír Višňovský litoval výkonu v první třetině. „Po několikadenní přestávce jsme působili ospale a dostali jsme hloupé góly. Tyto body nám budou chybět," konstatoval.

Trenér CSKA Valerij Bragin: „Začali jsme dobře. Další dvě třetiny byly těžké, ale chlapci to udrželi a zvládli to."

Trenér Slovanu Rostislav Čada: „V první třetině jsme měli malý herní výpadek. Dvougólový náskok soupeře spolu s třetím velmi problematickým gólem se ukázal pro výsledek utkání jako rozhodující. Od druhé třetiny jsme hru vyrovnali."

Netík s Koukalem vypracovali vítězný gól  Nižněkamsku

Čeští hokejisté Petr Koukal a Tomáš Netík pomohli asistencemi Nižněkamsku k vítěznému gólu v Kontinentální hokejové lize proti Novosibirsku na 5:4.  Proti vedoucímu týmu Černyševovy divize vypracovali deset sekund před vypršením normální hrací gólovou šanci pro Naila Jakupova.

Domácí si vzali 25 sekund před sirénou oddechový čas, ale příliš se jim to nevyplatilo. Devatenáctiletý Jakupov, jednička letošního draftu NHL, dal při výluce v zámořské soutěži svůj šestý gól v této sezoně KHL.

Hokejistům Chabarovsku se povedlo i bez bodového příspěvku svého nejproduktivnějšího hráče Jakuba Petružálka zdolat Ufu 5:2 a ukončit sérii tří porážek. I po souboji nejhorších týmů Černyševovy divize v ní zůstává Amur poslední.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Ufa 5:2
Novokuzněck - Kazaň 1:2
Novosibirsk - Nižněkamsk 4:5 (za hosty Koukal a Netík oba 0+1)
Dinamo Riga - Čeljabinsk 3:5
Slovan Bratislava - CSKA Moskva 2:3

Reklama