Hlavní obsah

Špirko a Mezei měli v Moskvě potíže s vízy. Za Jekatěrinburg na ledě Spartaku nenastoupili

Moskva

Hokejový tým Avtomobilist Jekatěrinburg hrající Kontinentální ligu postrádal ve středečním utkání na ledě Spartaku Moskva v sestavě slovenské opory Rastislava Špirka, Branislava Mezeie a také amerického brankáře Chrise Holta. Příčinou jejich absence byly potíže s jejich cestovními vízy, kvůli nimž museli všichni tři hráči zůstat na letišti Šeremetěvo. Informoval o tom ve čtvrtek server deníku Sovětskij Sport.

Foto: Sport.cz

Slovenský hokejový útočník Rastislav Špirko v dresu slovenské reprezentace

Článek

Mužstvo Jekatěrinburgu se přesunulo do Moskvy z Doněcku, kde se v pondělí střetlo s tamním Donbassem. Na letišti prošli pasovou kontrolou všichni bez sebemenších problémů až na zmíněnou trojici.

"Nevíme, co se stalo. Byl jsem s nimi na letišti a zjišťoval, co pro ně můžeme udělat. Upřímně řečeno nejsem odborník v těchto záležitostech. Řekli nám, že víza nejsou platná," sdělil pro ruský deník výkonný ředitel Avtomobilistu Andrej Chazov.

Mezei se Špirkem museli odletět do Prahy

Pro Jekatěrinburg byla ztráta všech tří hokejistů hodně nepříjemná. Sedmadvacetiletý Holt je gólmanskou jedničkou Avtomobilistu. V letošní sezóně udržel jednou čisté konto a jeho procentuální úspěšnost zákroků činí 91,6%. Obránce Mezei je druhým nejproduktivnějším hráčem týmu, když v 18 zápasech zaznamenal 4 góly a 7 asistencí. Daří se rovněž Špirkovi, jenž je v probíhajícím ročníku společně se Simakovem nejlepším střelcem Jekatěrinburgu.

Informace o jejich neúčasti se jako první objevila na oficiálním klubovém Twitteru, zpráva ovšem poté zmizela a vedení Avtomobilistu ji zpočátku nepotvrdilo. Jenže trojice hráčů se na ledě Spartaku skutečně nepředstavila a na výsledku se to značně projevilo. Avtomobilist utržil debakl 1:6, když o vítězství rozhodli domácí již v úvodní dvacetiminutovce, kdy vsítili čtyři góly.

Mezei se Špirkem nakonec zamířili z  ruské metropole do Prahy, kde víza vyřídili a v dalším utkání v Rize by už neměli mužstvu chybět.

Reklama

Související témata: