Hlavní obsah

Jandač končí. Lev s ním ztratil trpělivost

Trenér Josef Jandač byl po sérii sedmi porážek odvolán od hokejistů Lva Praha. Nováčka Kontinentální ligy do reprezentační přestávky prozatím povedou asistenti Jiří Kalous a Vitalij Karamnov. Lev oznámil zprávu o odvolání kouče na svém webu.

Foto: Petr Horník, Právo

Josef Jandač si musí hledat nové angažmá

Článek

Josef Jandač dokázal na počátku sezóny tým nováčka KHL až neuvěřitelně nastartovat. Lev Praha vyhrál sedm z devíti utkání a jednu chvíli byl dokonce na vrcholu ligové tabulky. Na tým, co Jandač poskládal, se pěly oslavné ódy. Euforická nálada se však počátkem října začala postupně vytrácet. Lev prohrál 1:6 s Magnitogorskem a už se to s ním táhlo. Z dalších utkání zvládnul vyhrát jen jednou z devíti pokusů.

Finálním podnětem k trenérovu propuštění byla čtvrteční domácí porážka s CSKA Moskva. Lev po matném výkonu prohrál poměrem 2:3.

Tým povede Kalous s Karamnovem

„Chci poděkovat trenéru Jandačovi za jeho práci, byl důležitým prvkem budování naší sestavy v průběhu léta. Bohužel naše výsledky v poslední době nebyly uspokojivé a v reakci na to jsme se odhodlali k odvolání hlavního trenéra. Do reprezentační přestávky povede tým Jiří Kalous s Vitalym Karamnovem." sdělil pro klubový web generální manažer Lva Normunds Sejejs.

Jandačovy trenérské začátky byly exotické. Koučoval totiž v jihokorejském Soulu. Dlouhé roky působil i v exralize. Jako hlavní trenér stál na střídačce Liberce, Českých Budějovic, Pardubic nebo Sparty. V roce 2010 dělal na mistrovství světa v ledním hokeji asistenta trenéru Vladimíru Růžičkovi, společně dovedli český tým ke zlatu. Ze Lva se však Jandač pakuje po devatenácti odehraných zápasech.

Lev zůstane až do reprezentační pauzy doma

Výkony týmu mají oživit i dvě nové posily. V pátek získal Lev reprezentačního brankáře Jakuba Štěpánka z Petrohradu a práva na slovenského útočníka Tomáše Tatara.

"Mužstvo potřebuje impulz. Celý tým vyměnit nemůžeme, nový kouč by pomoct mohl," citovala Sejejse ruská média. Vedení Lva podle něj má z čeho vybírat. "Adeptů je dost. Nyní potřebujeme s čistou hlavou zvolit tu nejlepší variantu," uvedl bývalý lotyšský hokejista. O ruském kouči prý v klubu neuvažují.

Tým nyní čekají další čtyři utkání na domácím ledě, v příštím týdnu se střetne s Novokuzněckem, Chabarovskem, Novosibirskem a v sobotu 3. listopadu se Slovanem Bratislava. Pak bude následovat v KHL reprezentační pauza pro turnaj Karjala ve Finsku.

Reklama