Hlavní obsah

VIDEO: Šťastný seřezal Buturlina a Slovan v KHL utnul sérii proher

Hokejisté bratislavského Slovanu dokázali v Kontinentální lize přerušit sérii tří porážek a v pondělním utkání proti Chabarovsku znovu naplno bodovali. Přispěl k tomu svými pěstmi i Andrej Šťastný: za stavu 3:2 při snaze Amuru o vyrovnání zpacifikoval útočníka Alexandra Buturlina, jenž se až příliš horlivě snažil vyrvat puk z držení gólmana Branislava Konráda.

Bitka Šťastného s Buturlinem

 
Článek

„Bitky nevyhledávám, ale ani se jim nebráním," řekl po utkání novinářům Šťastný. Bezmála metrák vážící jedenadvacetiletý mladík, který zkušenosti sbíral i v zámořské WHL, svého o deset let staršího soupeře prakticky k ničemu nepustil: za brankou mu uštědřil pár přesných úderů, přetáhl mu dres přes hlavu a nakonec ho stáhl na led. „Viděl jsem, že šel do našeho brankáře. Jednoduše si nemůže dovolit ho takhle osekávat," dodal centr, který si v utkání připsal i asistenci u vítězné trefy Ölveckého.

Šťastný zamířil do Slovanu letos v létě a jeho výkony zaujaly i českého kouče slovenské reprezentace Vladimíra Vůjtka, jenž urostlému útočníkovi adresoval premiérovou pozvánku do národního týmu na nadcházející Německý pohár. Výhru Slovanu 4:2 nakonec pojistil gólem v předposlední minutě zápasu Miklík.

K dalšímu domácímu utkání nastoupí Slovan již v úterý od 19:00 proti Novosibirsku, v sobotu zavítá do Prahy k utkání se Lvem.

Reklama