Hlavní obsah

VIDEO: Zatím nejvyšší vítězství Slovanu v KHL zařídili obránci čtyřmi brankami

Bratislava

Slovan Bratislava se v úterý dočkal zatím nejvyššího vítězství v Kontinentální hokejové lize (KHL), když Novosibirsku nastřílel šest gólů. Paradoxně většinu z nich dosáhli obránci.

Slovan Bratislava - Sibir Novosibirsk

 
Článek

I když Slovan inkasoval už v první minutě utkání, v dalším průběhu si počínal suverénně. Hráči dokázali, že trenér Rostislav Čada je na sezónu připravil dobře i po fyzické stránce. K zápasu totiž nastupovali necelých 24 hodin po vítězství nad Chabarovskem. „Bylo to důležité vítězství. V posledním domácím utkání před reprezentační přestávkou jsme chtěli naplno bodovat. Tabulka je hodně našlapaná, teď můžeme mít v uvozovkách trochu klid," řekl střelec dvou branek Roman Kukumberg.

Útočníci měli volno

Slovan využil tři přesilovky. Střelecky se v utkání postupně prosadili obránci Sigalet, Štajnoch, Višňovský a Sekera, který skóroval krásnou střelou švihem. „Nezáleží na tom, zda skórují obránci nebo útočníci. Byla radost dívat se na obránce, kteří zabrali a útočníci měli volno. Samozřejmě žertuji. Byla to výhra celého týmu a podržel nás i brankář Janus," uvedl obránce New York Islanders Višňovský. „Dnes měli svůj den obránci. Bylo to obrovské plus a utkání to hodně ulehčilo," potvrdil kapitán mužstva Miroslav Šatan.

Diváci ve vyprodané hale poslední tři minuty utkání tleskali a skandovali ve stoje. „Mě přitom naskakovala husí kůže. Něco takového v NHL nezažiju," pochvaloval si obránce Buffala Sabres Sekera. Hráči Slovanu věří, že je fanoušci přijedou povzbudit i do Prahy na sobotní utkání proti Lvu.

Reklama

Související témata: