Hlavní obsah

Slovan by mohl v KHL posílit útočník Stepan, klub získal Sersena

Bratislava

Vedení hokejového Slovanu Bratislava usiluje o angažování výrazné zámořské posily, útočníka Dereka Stepana z týmu New York Rangers. Slovenský klub podobně jako Lev Praha zápolí ve své první sezóně v Kontinentální lize s nevyrovnanými výkony a střídavými výsledky. Ke zlepšení by mohl přispět zamýšlený příchod talentovaného amerického hráče. Staronovou akvizicí už se navíc ve Slovanu stal zadák Michal Sersen, jenž právě ve Lvu ročník začínal.

Foto: Sport.cz

Bratislavský Slovan by mohl v KHL posílit Derek Stepan.

Článek

Stepan má podle všeho v záměrech klubového vedení nahradit Vladimíra Sobotku. I proto, že útočník St. Louis, který v české Tipsport extralize hájí barvy Slavie, se zranil. "Měli jsme o něj zájem a byli v podstatě dohodnuti, ale tahle možnost postupně přestala být aktuální," řekl serveru hokej.cz sportovní manažer klubu Oldřich Štefl. Zároveň potvrdil, že jednání o Stepanově příchodu jsou v plném proudu.

Údajně by prý hráč mohl do slovenské metropole přicestovat již v tomto týdnu. "Jednání nejsou u konce, myslím, že je nepravděpodobné, aby za nás Stepan nastoupil v sobotním utkání v Praze proti Lvu," dodal Štefl na adresu hráče, který si během prvních dvou sezón v NHL připsal ve 189 zápasech včetně play off 105 bodů za 39 branek a 66 asistencí.

Sersenův návrat do klubu, kde již v minulosti působil, je překvapivý. Ve středu byl z pražského Lva vyměněn do Jekatěrinburgu, nyní však již patří Slovanu. "Michal šel nejprve do ruského klubu, odkud jsme ho získali. Transfer dokončujeme," uvedl Štefl. Vedení Slovanu se snaží zajistit, aby slovenský obránce mohl nastoupit již v sobotním česko-slovenském derby na ledě Lva.

Reklama