Hlavní obsah

Cena vstupenky na duel Slovanu se Lvem v KHL dosáhla koncem aukce na 55 tisíc korun

Bratislava

Hokejový klub Slovan Bratislava ukončil o nedělní půlnoci první historickou aukci vstupenek na prosincové utkání proti Lvu Praha. Nejvyšší nabídka dosáhla neuvěřitelných 2183 eur (necelých 55 tisíc korun) za jednu vstupenku.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Michal Vondrka ze Slovanu Bratislava se raduje z gólu do sítě Lva Praha.

Článek

Samozřejmě, nabídka 2200 eur za vstupenku patří k extrémům. Ještě dalších 87 nabídek přesáhlo hranici 2000 eur, ale většina z nich byla mnohem střízlivější. Největší počet nabídek se objevil ve výši 20 až 30 eur (500 až 750 Kč) a 784 vstupenek zůstalo na základní aukční ceně 16 eur (asi 400 Kč).

Čtyřdenní aukce potvrdila hokejový boom na Slovensku. Účast Slovanu v Kontinentální hokejové lize (KHL) vzbudil značný zájem hokejových fanoušků v celé zemi a domácí utkání Bratislavanů jsou pravidelně vyprodaná. Kapacita zimního stadionu Ondreje Nepely 10 055 míst ani zdaleka nestačí.

Obrovský zájem fanoušků potvrdilo i sobotní utkání Slovanu v Praze. Lev se ve své domácí aréně cítil jako na návštěvě v Bratislavě, když ochozy zaplnili v naprosté většině fanoušci Slovanu. Bratislavané si z Prahy odnesli tři body za vítězství 2:1 a před reprezentační přestávkou si drží postupovou sedmou příčku v západní konferenci KHL.

Reklama