Hlavní obsah

Červenka už je hráčem Lva Praha. Ve středu by měl poprvé nastoupit

Fanoušci Lva Praha se mohou radovat. Hokejový útočník Roman Červenka se definitivně upsal do konce sezóny pražskému týmu. Nejlepší střelec uplynulého ročníku KHL má ale ve smlouvě klauzuli, že se v případě ukončení výluky NHL okamžitě vrací do Calgary. Za Lva by měl sedmadvacetiletý hráč nastoupit už ve středu.

Foto: www.khl.ru

Roman Červenka ještě v dresu Omsku.

Článek

Reprezentační forvard, jenž za měsíc oslaví sedmadvacetiny, načal sezónu v extraligové Slavii a měl posílit sestavu Lva již před třemi týdny, ale jeho plány přibrzdily zdravotní potíže se zády. Zranění však již doléčil a podle informací klubového webu má již v úterý odletět s mužstvem do Novgorodu k dalšímu zápasu KHL.

"Měl jsem natržený snad mezižeberní sval a léčení zabralo docela dost času. Teď je to v pohodě, samozřejmě zápasové zatížení je zase o něčem jiném, ale já věřím, že to bude dobré," řekl dnes ČTK Červenka, který hrál soutěžní utkání za Slavii naposledy v polovině října. "Už to čekání bylo dlouhé, tak jen doufám, že všechno bude v pohodě, až se zase po dlouhé době podívám do Ruska," věřil Červenka.

Poslední dny už trénoval v plném zatížení se Lvem. "Nějakou dobu jsem nemohl vůbec nic dělat, tak jsem chodil jen na rehabilitace, mikroproudy a další věci. Teď už jedu naplno v útočných formacích," přiblížil Červenka, na něhož bude nově jmenovaný kouč hodně sázet. "Nevím, jak to bude zítra, ale dnes jsme byli v lajně s Kubou Voráčkem a Jirkou Novotným," prozradil.

"Doufám, že to bude fungovat a začne se vyhrávat, aby se vytvořila v kabině zase trošku pohoda. Jsou to všechno těžké zápasy, ale Lev určitě nehrál špatně," doplnil Červenka.

Červenka se vrací do soutěže, v níž v minulém ročníku působil v barvách Avangardu Omsk. A v KHL se mu náramně dařilo - za dvě sezony ve 137 zápasech včetně play off nasbíral 130 bodů za 70 branek a 60 asistencí a stal se dokonce nejlepším střelcem ligy.

Herní pohodu prokázal i v tomto ročníku, kdy společně s jiným útočníkem ze zámoří Vladimírem Sobotkou výrazně pozvedli hru Slavie. Červenka si v devíti odehraných utkáních připsal 13 bodů díky pěti gólům a osmi nahrávkám. "Byli jsme s Vláďou Růžičkou od začátku domluvení pro případ výluky, ale s tím, že bych pak chtěl hrát nejlepší ligu v Evropě. Účelem bylo pomoct Slavii. Kéž by to tak bylo i tady," přál si Červenka.

"Věřím, že si tady s klukama zahraju dobrý hokej a zároveň pomůžu Lvu," doplnil. Měl by nastupovat s oblíbenou desítkou na zádech.

Souboj se svým bývalým týmem Omskem nijak extra nevyhlíží. "Vím, že to tam přijde nějak v lednu, protože jsem koukal, jak program zápasů vypadá a kdy nás čekají tripy po arénách soupeřů. Také může ale každým dnem skončit výluka v NHL... Zrovna tak můžou zrušit celou sezonu. Zatím to nijak neřeším," přemítal Červenka.

Jeho dlouholetý sen o vstupu na jeviště slavné NHL se neustále den za dnem oddaluje. "Nejvíc mi na tom vadí ta nejistota. Kdybychom věděli, že třeba sezona už vůbec nebude, nebo se začne v prosinci, v lednu, ale takhle člověk nic neví a nemůže cokoliv plánovat. To není dobré, ale beru to, jak to je," uzavřel Červenka.

Reklama