Hlavní obsah

Chabarovsk - Novokuzněck 5:1Dva Petružálkovy góly pomohly Chabarovsku ukončit sérii porážek

Moskva
Aktualizováno

Před utkáním propustil Chabarovsk slovenského gólmana Jána Lašáka a pak hlavně zásluhou Jakuba Petružálka rozstřílel v Kontinentální hokejové lize (KHL) Novokuzněck 5:1. Český útočník se na vítězství Amuru podílel dvěma góly a jednou asistencí.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Jakub Petružálek (vpravo) v dresu Chabarovsku.

Článek

Petružálek je v této sezóně nejproduktivnějším českým hráčem v KHL. Po středečním duelu má na kontě 13 branek a 15 asistencí a v pořadí kanadského bodování se posunul na čtvrté místo.

Proti Novokuzněcku se v druhé třetině trefil dvakrát během necelých čtyř minut, v obou případech využil přesilovou hru. Na čtvrtý gól domácího mužstva pak v závěrečném dějství přihrál Finu Lindgrenovi.

Dvakrát se trefil také Netík

Dvakrát se ve středu trefil také Tomáš Netík z Nižněkamsku a i on pomohl svému týmu ukončit sérii bez vítězství, jež trvala tři zápasy. Něftěchimik porazil 4:3 po samostatných nájezdech Doněck, pro který vybojoval alespoň bod Václav Nedorost, jenž poslal zápas do prodloužení vyrovnávacím gólem v power play minutu a čtvrt před třetí sirénou.

Právě Nedorost jako jediný hráč Donbassu uspěl i v nájezdech, protože ho však žádný z jeho spoluhráčů nenapodobil, bod navíc bral domácí Nižněkamsk. V jeho dresu si kromě Netíka připsal dva body i Petr Koukal za asistence.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Novokuzněck 5:1 (Petružálek 2+1)
Čeljabinsk - Barys Astana 0:3
Jekatěrinburg - Chanty-Mansijsk 1:2 po sam. nájezdech (za hosty Trončinský 0+1)
Magnitogorsk - Omsk 1:2
Ufa - Spartak Moskva 4:1
Kazaň - Dinamo Riga 6:2
Nižněkamsk - Doněck 4:3 po sam. nájezdech (Netík 2+0, Koukal 0+2 - Nedorost 1+1)
Petrohrad - Čerepovec 3:2
CSKA Moskva - Jaroslavl 0:4
Slovan Bratislava - Nižnij Novgorod 1:4.

Reklama

Související témata: