Hlavní obsah

Nechtěli jsme opakovat špatný vstup do zápasu. Mužstvo šlo za výhrou, těšilo kouče Lva Sýkoru

Praha

Úspěšnou domácí premiéru má za sebou trenér pražského Lva Václav Sýkora. Jeho svěřenci zdolali v Tipsport Areně Mytišči 4:2 a oplatili tak soupeři porážku z nedělního vzájemného souboje v Moskvě. Středeční vítězství nováčka Kontinentální ligy se ale nerodilo snadno, odpor Atlantu zlomil český tým až v závěrečné třetině, kdy se trefili Klepiš s Němcem.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér hokejistů Lva Praha Václav Sýkora.

Článek

Lev na Atlant vlétl a v první třetině ho jasně přestřílel. Skórovat se mu ale podařilo pouze jednou, když ve 14. minutě vymetl kout Galimovovy brány Voráček. "Připravovali jsme se na úvod zápasu, protože v Mytišči jsme do něj vstoupili hodně špatně a nechtěli jsme to opakovat. V první třetině jsme měli asi šestnáct střel, dali jsme ale bohužel jen jeden gól," řekl Sýkora.

Jednobrankový náskok pražskému celku klid do zbylých dvou třetin nedával. Atlant se dopředu příliš nehrnul, jeho kontry byly ovšem nebezpečné. V polovině duelu srovnal z dorážky Michnov, a přestože o chvíli později vrátil Lvu vedení Hossa, zkraje závěrečné části z přečíslení opět srovnal stav Kolcov.

"Z minima šancí dokázali vytěžit dva góly. Měli jsme převahu, ale Atlant hrozil z rychlých protiútoků. Když se dostal do útočného pásma, tak to smrdělo," poznamenal zkušený kouč.

Jeho svěřence ovšem vyrovnání Kolcova nesrazilo. Ve 45. minutě se trefil Klepiš a o tři minuty později stvrdil domácím tříbodový zisk Němec. "Mám radost, že mužstvo vždy odpovědělo na gól soupeře a dostalo se zpět do vedení. Šlo za výhrou. Jsem rád, že jsme na konci zápasu vedli o dvě branky, byť jsme si to v závěru zkomplikovali, kdy jsme hráli v přesilovce lehkovážně. Kdyby Atlant snížil na rozdíl jednoho gólu, bylo by to nepříjemné," prohlásil Sýkora.

Sýkora: Červenka se bude lepšit zápas od zápasu

Ještě nedávno vedl Sýkora v Tipsport Areně do extraligových střetnutí pražskou Spartu. Ve stejné hale si odbyl domácí premiéru i na střídačce Lva. "Zažil jsem tady obě střídačky, když jsem sem jezdil jako trenér hostujícího celku. Nepřipouštěl jsem si, že to je domácí premiéra. Ty zápasy jdou tak rychle po sobě, že jsem si ani moc neuvědomoval, že se vlastně vracím na stejnou střídačku. Myslel jsem hlavně na to, aby se nám utkání povedlo," uvedl Sýkora, kterého potěšil výkon Romana Červenky.

"Z čtyř utkání, do kterých nastoupil, odehrál nejlepší zápas. Jeho výkony z přechozích zápasů byly ovlivněné výpadkem z důvodu zranění mezižeberního svalu. Měl typ zranění, při kterém se nedá vůbec nic dělat. Myslím si, že se bude lepšit zápas od zápasu," řekl kormidelník Lva.

Už v pátek přicestuje do české metropole Jaroslavl, kde minulý týden prohrál Lev 1:2 po prodloužení. Pražský tým touží po dalším vítězství, jenže ho čká pořádně těžká práce. Lokomotiv je ve formě. Ve středečním duelu zvízětil na hřišti silného CSKA Moskva 4:0. "To je pro nás varovný prst. Když tým CSKA se všemi svými hvězdami nedokázal vstřelit gól, tak musela hrát Jaroslavl hodně organizovaně," varuje Sýkora, který se Lvem vydoloval ze čtyř zápasů sedm bodů.

Reklama

Související témata: