Hlavní obsah

Slovan poletí za svým nejbližším soupeřem v KHL dvanáct hodin

Bratislava

Hokejisté Slovanu Bratislava letí v úterý za svým soupeřem v Kontinentální hokejové lize (KHL) do téměř osm tisíc kilometrů vzdáleného Chabarovsku. Hokejisté překročí deset časových pásem a s mezipřistáním v Novosibirsku poletí až 12 hodin. K utkání proti domácímu Amuru Chabarovsk nastoupí ve středu v devět hodin ráno středoevropského času.

Foto: Sport.cz

Češi ve službách hokejového Slovanu Bratislava. Vlevo útočník Michal Vondrka, vedle něho kouč mužstva Rostislav Čada.

Článek

Obránce Ľubomír Višňovský (36) nalétal za své hokejové kariéry už stovky hodin, ale let do Chabarovska bude i pro něj novinkou. „V NHL jsme měli maximálně tříhodinový časový posun a pět a půl hodinu letu," uvedl zkušený obránce.

Trenér Slovanu Rostislav Čada připustil, že na tak extrémní časový posun se nedá připravit. „Řešením je přiletět přímo na zápas a odehrát ho co nejlépe. Tento problém těžce zvládají i ruské kluby, které mají menší časový posun," řekl Čada před odletem do Chabarovsku.

Po utkání se Slovan přesune do Novosibirsku, kde nastoupí v pátek k utkání proti místnímu Sibiru. Na tripu hraje Slovan ještě v neděli v Novokuzněcku a sérii ukončí příští úterý v Moskvě utkáním proti CSKA.

Reklama